Fotball-EM er i gang og Coca-Cola er en av mange store annonsører som bruker fotballfesten til å bygge merkevaren sin. Som offisiell sponsor gjennom flere tiår er brusflaskene fra Coca-Cola også godt synlige når fotballstjernene inviterer til pressekonferanse, men uttellingen ble kanskje ikke helt som håpet da en av mesterskapets aller største stjerner - Portugals Christiano Ronaldo - inntok podiet.

Han tok umiddelbart grep og fjernet to Coca-Cola-flasker som var plassert foran han da han satte seg ned. I stedet trakk han til seg en vannflaske og utbrøt «drikk vann» på portugisisk, før han nærmest fnyste «Coca-Cola».

Hva Coca-Cola selv synes om stuntet, vites ikke. De henviser nemlig til EM-arrangør Uefa for kommentarer.

- Vi kan ikke kommentere på dette. Det er et spørsmål som må stilles til UEFA, skriver merkevaresjef Tonje Haugen i Coca-Cola Norge i en e-post til Kampanje.

TV 2 skriver at fotballstjernen hylles for stuntet, som er blitt omtalt i en rekke medier verden over.

- Slike selskaper og energidrikker burde ikke bli blandet inn i idretten. Dette håper jeg han mener og ikke prøver å lage «gimmick» ut av, sier Wenche Barth Eide, emerita ved avdeling for ernæringsvitenskap ved UiO, til TV 2.

The Telegraph har lagt ut en video av hendelsen på YouTube:

Les også: TikTok sponser EM-festen på NRK og TV 2 - men kanalene får ikke én krone av inntektene