For analysebyrået Opinion ble koronaåret 2020 avsluttet med en omsetningsvekst på 26 prosent. Det skriver Finansavisen. Avisen skriver også at av en omsetning på 87 millioner sto 9,2 millioner igjen på bunnlinjen ved utgangen av fjoråret. Dette er en kraftig økning sammenlignet med 1,9 millioner i 2019.

Administrerende direktør John Lauring Pedersen forteller at de har et mål om 100 millioner i omsetning i 2021.

- Vi ligger foran budsjettet per mai. Så det ser lovende ut. Vi tror også på et godt år på bunnlinjen. For øyeblikket ser det ut som vi minst skal kunne matche fjoråret, sier han. 

Ifølge Opinion-sjefen fikk de flere større kontrakter innenfor mobilitet i løpet av 2020, som for eksempel den nasjonale reisevaneundersøkelsen (RVU) på oppdrag fra Statens Vegvesen og Samferdselsdepartementet.

- I tillegg har vi hatt en historisk synlighet i mediene gjennom Norsk Koronamonitor, hvor vi siden 12.mars 2020 har intervjuet 110.000 nordmenn om deres opplevelser under pandemien. Dette har resultert i stor medieoppmerksomhet, med mer enn 10.000 medieoppslag, sier han til avisen.

- Posisjonert seg ytterligere
Opinion har siden 1986 levert innsikt og analyse til norske virksomheter i privat og offentlig sektor. De har i dag omtrent 40 heltidsansatte, som også eier selskapet. I fjor etablerte Opinion eierselskapet Opinion Holding AS.

Styreleder i Opinion Holding, Helge Onsum, forteller at de nå ser resultatene av flere års hardt arbeid.

- Opinion har nå posisjonert seg ytterligere som en leverandør av innsikt og analyse i det norske markedet. Vi gleder oss også over å se hvor mye Norsk Koronamonitor er blitt brukt det siste året, både av medier og beslutningstakere, sier han og legger til:

- Det viser med all tydelighet verdien av det vi leverer.

Her kan du se alle regnskapstallene til Opinion for 2020. Alle tall i MNOK. 

Årsresultat 2020 2019

Endring i %

Driftsinntekter 87,0 69,0 + 26
Driftsresultat 8,7 2,2 + 295
Årsresultat 9,2 1,9 + 384