Årets digitale utgave av Young Lions-konkurransen er over, og Norge tok sin første gullmedalje da Orkla-talentene Henrik Norem og Mari Mauseth gikk til topps i Young Lions Marketers. Nå er det klart at Malin Gregersen og Helena Dokken havnet på topplisten og deres bidrag havnet blant de seks beste under årets Young Lions Media.

Gregersen og Dokken er stolte over det de har oppnådd, men legger ikke skjul på at de gjerne vil tilbake til konkurransen i Cannes ved en senere anledning.

- Vi er utrolig stolte av å komme på shortlist og ende blant topp 6. Vi har hele tiden sagt at enten så lykkes vi eller så lærer vi - og sistnevnte har vi definitivt gjort. Vi kommer derfor til å ta med oss alt det vi har lært fra disse konkurransene, og jobbe hardt for å se om det ikke holder hele veien til Cannes en annen gang, sier Gregersen og Dokken.

- Malin pleier alltid å si at man skal kjenne at man lever, og det gjorde vi virkelig de dagene her, forteller Dokken.

Møttes på BI
Gregersen jobber til daglig i Klarna sitt nordiske B2C Marketing-team, med blant annet med ansvar for sosiale medier i Norden. Dokken jobber som prosjektleder i Hearts & Science, der hun har ansvar for planlegging, kjøp og optimalisering av online og offline kampanjer.

De møttes første skoledag da de begynte på sin Mastergrad i Strategic marketing management på BI. Der skrev de blant annet masteroppgave sammen, før de deretter begynte å jobbe på samme arbeidsplass. I begynnelsen av 2020 vant de den norske kvalifiseringen til Young Lions Media i Cannes.

- Likevel, har deltakelsen i Young Lions vært en fantastikk mulighet til å få hente frem det aller beste i oss, for å så vise frem arbeidet vårt på kanskje den gjeveste scenen av de alle. Og vi hadde gjort det igjen på flekken. Den følelsen du får når du er ferdig presentert. Du har bare lyst til å gjøre det igjen, sier Gregersen og Dokken.

Mandag hentet Sollin Sæle og #beholdoslo Norges første priser i hovedkonkurransen i Cannes Lions. Les mer her.

Takker samarbeidspartnere
Gregersen og Dokken vil takke Mediebyråforeningen og Capa, som de mener på mange måter har hjulpet dem på veien mot suksessen i Cannes.

- Vi i Mediebyråforeningen gleder oss over at Helena og Malin plasserte seg inn på «shortlist» under årets utgave av Young Lions. Vi registrerer at det spirer og gror godt innen kreativ reklameutvikling her til lands – og det setter vi stor pris på. Helena og Malin er gode norske representanter i så måte, sier daglig leder Merete Mandt Larsen hos Mediebyråforeningen.

- Young Lions sammen med Cannes Lions er årets høydepunkt for oss, og spesielt muligheten til å sende unge talenter ut i verden for å vise seg fram. Vi setter pris på all hjelp fra våre partnere – uten dem hadde det vært umulig å finne så gode team som vi gjør hvert år. Vi ser frem til en mer normal utførelse i Cannes i 2022, og gleder oss til å sende unge talenter ned til den franske riviera under norske flagg, sier Gareth Williams ved Capa.