Tirsdag har Annnonsørforeningen delt ut priser til årets vinnere av Magnet Awards, som hedrer årets beste kommunikasjonsarbeid innen employer branding og rekruttering i Norge.

McDonald's stikker av med gull i den gjeveste kategorien av dem alle - årets helhetlige employer branding. Det er kampanjen «Stjel våre ansatte» som sikrer dem seieren. Denne kampanjen fikk også gull i kategorien åpen klasse.

- Det er hyggelig å få et bevis på at en karriere i McDonald’s lenge har vært undervurdert, og at å snakke om våre ansatte kan være interessant for flere enn de som jobber her. Det å kunne løfte dem frem, og gi folk et annet syn på de du møter i restaurant var hele tiden det viktigste i denne kampanjen. Å vinne to priser i Magnet Awards for det i tillegg, viser at tematikken og tidspunktet for kampanjen var helt riktig, sier markedssjef Mari Husby i McDonald's.

Det er Nord DDB som står bak kampanjen. De var også med da McDonald's fikk Grand Prix i Anfo Effekt tidligere i år.

- Det er mye som er imponerende med dette vinnercaset. For det første en forfriskende selverkjennelse, nemlig at man ikke nødvendigvis er en virksomhet der de ansatte skal være hele karrieren. Å aktivt spille på denne antatte svakheten krever mot, sier juryen i sin begrunnelse.

Tidligere i dag ble «Årets fagperson» i employer branding tildelt Kate Aunaas Ingram, som nå jobber som Vice President Global Attraction & Mobility i Statkraft.

Les mer: Kate Aunaas Ingram hylles av bransjekollegaer - er årets fagperson for employer branding

Andre gullvinnere er Sopra Steria, som vinner årets kampanje overfor egne medarbeidere med «Alt annet enn talkshow». Tolletaten står bak årets kampanje overfor studenter, mens Cowi står bak årets kampanje overfor erfarne med «Ingenørd». 

Veidekke henter gull i bærekraftig HR, som er en videreutvikling av kategorien mangfoldig HR. Denne prisen går ifølge juryen til et case som tydelig viser hvilke bærekraftig initiativ som er tatt og som får frem hvordan det aktivt jobbes med bærekraft i employer branding.