Tech-plattformen Hjemmelegene tilbyr tjenester for hjemmebesøk av helsepersonell. Nå er Ingrid Hoff Lund ansatt som ny markedssjef. Lund kommer fra stillingen som merkevaresjef i Ringnes, hvor hun har jobbet siden 2018. Hun har også vært merkevareansvarlig i Orkla Foods.

- Å få komme inn i en virksomhet som Hjemmelegene etter et år som dette, er både inspirerende og givende. Våre leger har norsk autorisasjon i Helsepersonellregisteret med lang erfaring fra sykehus, fastlegekontor og legevakt, sier Lund.

Lund forteller at hun ser spesielt frem til å jobbe med ambisjonene om videre vekst. På spørsmål om hva målet er med tanke på vekst, svarer hun:

- Målet er å kunne hjelpe så mange som mulig, og være der for gamle, unge, og barnefamilier. Rett og slett være en tjeneste som de fleste kan ha bruk for. Vi tror tjenesten vil hjelpe folk i hverdagen og at vi kan bistå både på det private og det offentlige.

Nylig lanserte Hjemmelegene hjemmetjenester fra sykepleiere og fysioterapeuter og har utført over 50.000 konsultasjoner siden oppstarten i 2017.

- Samfunnet kan spare over en halv milliard på at leger kommer hjem til folk, og i sentrum for denne prosessen står Hjemmelegene. Det er utrolig spennende å få være med på dette, fortsetter Lund.

Hjemmelegene hadde i 2020 en omsetning på nesten 20 millioner kroner og det var kraftig opp sammenlignet med året i forveien da omsetningen var på 4,7 millioner kromer. Selskapet taper fortsatt penger, men underskudd hadde i fjor falt 7.4 millioner kroner til snaue fem millioner kroner. Schibsted er største eier med snaue 30 prosent av selskapet og selskapet ble ved siste emisjon verdsatt til nesten 100 millioner kroner.

- Noe Norge trenger
Nå skal markedssjefen bidra til å gjøre Hjemmelegene kjent i befolkningen. Ønsket er å vise «hvordan samspillet mellom et offentlig og privat helsevesen kan fungere enda bedre».

- Det handler om at Hjemmelegene har en plattform som knytter leger og helsepersonell til forbrukerne, og det er en tech-plattform som det har tatt flere år å utarbeide. Vi er tidlig på banen, og kan hjelpe det offentlige, sånn at man kan unngå for mange innleggelser, hjelpe folk der de er, og spare mye penger, forklarer den ferske markedssjefen til Kampanje.

Videre forteller hun at pandemien har ført til et økt behov for tjenester levert hjem:

- Før i tiden var det alltid sånn at den friske legen dro til den syke pasienten. Vi tar det litt tilbake til sånn det var før, og har en tilleggstjeneste som kan brukes av de som har behov for det. Det er flere og flere aktører som kommer på banen, og vi mener at dette er noe Norge trenger.

- Blant de beste i klassen
Fra hjemmekontoret har den ferske markedssjefen allerede etablert samarbeid med både Trigger og OMD. Sistnevnte ble hentet inn umiddelbart etter at Lund kom inn døren, og Trigger kom like bak. Den nye markedssjefen forteller at betydningen av tverrfaglighet har vært avgjørende for byråvalget.

- Samtidig som Hjemmelegene er en gründervirksomhet, er vi også en del av det norske helsevesenet. Det forutsetter selvfølgelig at vi evner å jobbe på tvers av ulike kommunikasjonsdisipliner. Her oppfatter jeg at både OMD og Trigger er blant de beste i klassen, sier hun.

Planning Direktør i OMD, Gino Ismail, ser frem til å jobbe med Hjemmelegene. Han forteller at de ikke var i tvil om at OMD ville være med på reisen da Lund tok kontakt.

- I en hektisk hverdag hvor stadig flere opplever den berømte tidsklemmen er Hjemmelegene med på å redefinere helsesektoren. Vi elsker å jobbe med annonsører som har et helhetlig tankesett og tenker tverrfaglig i sin kommunikasjon, sier han.

Også Vetle Gjevestad Agledahl, konsulent i Trigger, er entusiastisk med tanke på arbeidet de skal gjøre for Hjemmelegene, sammen med OMD.

- Trigger har alltid vært et byrå som omfavner aktører som utfordrer. Hjemmelegene gjør akkurat det, og vi ser frem til å få være med å kommunisere samspillet mellom aktører i helsesektoren. Dette er mer sammensatt enn å bare dele inn i private eller offentlige helsetjenester, sier Agledahl og beskriver jobben som «en spennende utfordring».

Hjemmelegene har kun samarbeidet med byråer på enkeltkampanjer tidligere.

- Kinderegget vi lette etter
Daglig leder i Hjemmelegene, Nicolai Skarsgård, er imponert over tempoet og pågangsmotet, og er svært fornøyd med å få Lund om bord.

- Vi trengte en person som kunne bidra med struktur, engasjement og kreativitet i markedskommunikasjonsarbeidet vårt. Ingrid er det kinderegget vi lette etter, sier Skarsgård.

Han forteller at ansettelsen er en del av en planlagt oppskalering, og legger til:

- Det har kommet inn flere sterke nøkkelpersoner. Hjemmelegene har nå tolv faste ansatte, og om lag 80 helsepersonell. Sammen med partner og investor Schibsted Growth forbereder vi oss på ytterligere vekst i årene som kommer.