Mediebyråenes investeringer i influencer-markedsføring økte med 90 prosent i årets første tertial. Omsetningen var riktignok 7,7 millioner kroner ifølge Mediebyråforeningens tall, men mye tyder på at dette skal øke betydelig i årene som kommer.

Nå tar Dentsu-byråene i Norge satsningen et steg videre, og velger Inzpire.me som sin teknologipartner for influencer-markedsføringstjenester.

- Influencer-markedsføring har hatt en eksponentiell vekst de siste årene og vi i Dentsu ønsker derfor å bidra til å lede denne effektive kommunikasjonsformen ut av puberteten og inn i voksenårene. Økt profesjonalisering, effektivisering og transparens er noen av tiltakene vi implementerer, hvor byråene har en helt avgjørende rolle. På denne ferden var derfor teknologien Inzpire.me leverer et naturlig verktøy og partner, sier Charlotte Roppen, kundedirektør i Merkle, som er Dentsus nye byrå i det norske markedet.

Dentsu driver i tillegg byråene Carat, Red Dentsu X, Iprospect, Isobar og MKTG.

Tror på ytterligere dobling
Ferske tall fra Kantar at hver fjerde nordmann følger en influencer, og at over halvparten av landets 15-25 åringer har kjøpt noe fordi det er blitt anbefalt av en influencer.

- Hva kan dere gjøre med denne avtalen som dere ikke kunne tidligere?

- Med et slikt samarbeid kan vi skalere opp arbeidet mer enn noen gang, da kontrollen lander tilbake hos byråene som videre bidrar til økt transparens, bedre kvalitetskontroll samt større forutsigbarhet og kostnadseffektivitet for våre kunder, sier Roppen.

- Hvor mye regner dere med å øke investeringene i influencer-markedsføring med fremover?

- Her kan og vil vi ikke gå ut med konkrete tall, men henviser til Mediebarometeret, der mediebyråenes omsetning innen influencer-markedsføring nesten har doblet seg hittil i år sammenlignet med i fjor. Men siden de kommer fra et relativt lavt utgangspunkt, skal man ikke se bort fra ytterligere dobling innen kort tid.

Når Google følger etter Apple og faser ut bruk av tredjepartsdata i sin nettleser fra og med neste år, blir influencere en enda viktigere mediekanal, tror Roppen.

- Når markedsføring basert på adferd blir vanskeligere på grunn av utfasing av tredjepartsdata i nettlesere, så øker den relative verdien av å jobbe med influencere som er basert på kontekst og kredibilitet. Gjennom influencere kan du nå nisjer gjennom individer som nyter høy tillit i sitt publikum. Det blir en form for kontekstuell markedsføring.

Les mer: Dentsu med ny byråsatsing i Norge - Isobar-sjefen får nye oppgaver

- Samarbeidet står på egne ben
Oslo-baserte Inzpire.me ble stiftet i januar 2016 og jobber med å koble annonsører og influencere. Selskapet har også nylig lansert et såkalt partnerprogram.

– Influencer-markedsføring er i sterk vekst og vi ser at byråer stadig får en viktigere rolle i dette, der det forventes at de både sitter med kunnskapen og infrastrukturen for å levere suksessfulle strategier. Vi lanserte derfor vårt partnerprogram for byråer i høst. At en aktør som Dentsu velger å bli partner er en bekreftelse på det harde arbeidet teamet har lagt ned i å bygge teknologi og ekspertise som er attraktiv for de beste i bransjen. Deres satsning på influencer-markedsføring er spennende for oss og bransjen, sier Mats Lyngstad, daglig leder og medgründer av inzpire.me. 

- Kan dere inngå lignende avtaler med andre mediebyrågrupper, eller er det er en eksklusiv avtale Dentsu har inngått?

- Denstu har ikke eksklusivitet på partnerskap med oss, men de har vært en viktig sparringspartner i utviklingen av partnerprogrammet vi lanserte for byråer tidligere i år. Når de nå velger Inzpire.me i sin satsning på influencer marketing, så tror vi det er fordi de ser verdien av teknologien og kompetansen vi tilfører, sier Lyngstad til Kampanje. 

Dentsu har også inngått en lignende avtale med Schibsted, som er minoritetseier i Inzpire.me. Disse avtalene er ikke beslektet ifølge Lyngstad.
Les mer: Schibsted og Dentsu knytter tette bånd før cookie-død: - Gir noen tydelige signaler