YX Norge er nettopp blitt enige med Norges Skiskytterforbund om en ny samarbeidsavtale. Samtidig går selskapet inn og blir hovedsponsoren til Johannes Thingnes Bø. Begge avtaler gjelder til og med OL i Milano og Cortina d'Ampezzo i 2026.

YX Norge er drivstoffleverandør til YX forhandlere som eier og driver sine stasjoner selv, og til YX 7-Eleven som driftes av Reitan Convenience. Samarbeidet mellom YX og Norges Skiskytterforbund startet høsten 2017. Nå er partene klare for en ny og større avtale, fra 2021 til 2026.

– Vi har jobbet med Norges Skiskytterforbund siden 2017, og vi har blant annet latt oss inspirere av et felles verdigrunnlag. I YX har vi stor tro på kraften i gode forbilder med solide holdninger og verdier, og landslagsutøverne bekler forbilderollen på en utmerket måte, sier daglig leder Thor Kristian Korsvold i YX Norge.

- Veldig stolt
Johannes Thingnes Bø, som nylig vant verdenscupen for tredje året på rad, er godt fornøyd med den nye avtalen som løper fra 1. mai 2021 til og med OL i 2026.

– YX blir med dette min hovedsponsor. Jeg har lært YX å kjenne som et positivt og offensivt selskap, og det blir spennende å dele erfaringer når det gjelder holdninger og verdier som fremmer mestring, prestasjoner og arbeidsglede både i næringsliv og idrett. Jeg er veldig stolt over det vi nå går i gang med, sier Thingnes Bø.

Han vil ikke inn på den årlige verdien av avtalen.

– Det er min klart største sponsoravtale – og den løper i hele fem år til og med OL i 2026. Det er en langsiktighet og trygghet for meg i avtalen, fortsetter Thingnes Bø.

- Muliggjør en økt satsing på bredde
Generalsekretær Morten Djupvik i Norges Skiskytterforbund gleder seg til et tett samspill med YX i årene fremover.

- YX er en partner som tør å tenke langsiktig og utfordrer det etablerte. Å ha en samarbeidspartner som YX i ryggen muliggjør en økt satsing på bredde og rekruttering, i tillegg til at de beste utøverne kan fortsette å prestere på topp. At YX også har fokus på inkludering, åpenhet og gode forbilder, er utrolig viktig for hele organisasjonen vår. Det er en gjeng vi er stolte av å være på lag med, sier Djupvik.

Les også: Elkjøp inngår ny avtale med Karsten Warholm - klar med nye filmer