Vålerenga sikrer seg ny sponsoravtale med et av Norges største hotellkjeder. Thon vil ikke bare være en tradisjonell sponsor, i tillegg til å sponse både kvinne- og herrelaget til Vålerenga rent økonomisk, vil Thon også bli en partner på sponsorprogrammet «Like Muligheter», som Kampanje tidligere har omtalt.

Les også: Sponsor-allianse skyter millioner inn i kvinneidretten – Raja med stikk til norske TV-kanaler

Det er første gang Thon Hotels går inn og sponser herrefotballen til Vålerenga på elitenivå.

- Vi er selvfølgelig utrolig glade for at Thon har valgt å forsterke sitt samarbeid med oss i kvinnefotballen og ikke minst at «gutta» blir en del av totalen. Det gjør at vi sammen kan jobbe proaktivt fremover mot å gjøre en forskjell, sier markedsansvarlig Jens August Dalsegg i Vålerenga Kvinner.

- Stolte og ydmyke
Vålerenga er også det første laget som blir sponset gjennom «Like Muligheter»-prosjektet, noe salgssjef Mehran Amundsen-Ansari i Vålerenga gleder seg til.

- Vi i Vålerenga fotball Elite er utrolig stolte og ydmyke over å få Thon inn som hotellpartner de neste tre sesongene. Vi alle vet hvor tøft hotellbransjen har hatt det under pandemien, og det at Thon nå velger å inngå et samarbeid med oss, er vi utrolig takknemlige for. Samtidig er det også veldig gledelig at Vålerenga blir den første klubben Thon skal samarbeide med på tvers av hele organisasjonen. Verdiene Thon Hotels besitter gjenspeiler også klubben vår, og derfor er det ekstra gledelig at vi kom i mål med denne avtalen, sier salgssjef Mehran Amundsen-Ansari. 

Thon tidlig inne
Thon er allerede en av fire partnere i verdiprosjektet «Like Muligheter», som jobber for at jenter og kvinner i bredde- og toppidretten får like muligheter som menn til å drive med idretten sin.

- Målet er at Like Muligheter er starten på en nasjonal dugnad som skal bidra til økt satsing på jenter i alle idretter, sier Stian Bergerud, produktansvarlig Sport & SMB i Thon Hotels.

Thon Hotels er også begeistret for den nye avtalen og ser på dette som en viktig del at kvinner og menn skal ha de like mulighetene i fotball og andre idretter. En av målsetningene med avtalen er å sikre flere kvinnelige trenere.

- Avtalen med Vålerenga Fotball er en videreføring av vår sponsorstrategi og engasjement for like muligheter i idretten. Gjennom denne avtalen vil vi bruke ressurser fra både kvinne- og herrelaget til å tilrettelegge for flere kvinnelige trenere i fotballen gjennom fagsamlinger og med klubbens trenere som inspirasjonskilder for jenter som vil bli trenere. Målet er at «Like Muligheter» er starten på en nasjonal dugnad som skal bidra til økt satsing på jenter i alle idretter, sier han.

Ingen av partene vil kommentere verdien på avtalen i kroner og øre, med det skal være snakk om en stor, viktig og langsiktig avtale med felles aktivering av sponsoratet på flere områder. Thon blir blant annet offisiell hotellpartner for både kvinne- og herrelaget og tilbake får Thon arenareklame og digital markedsføring samt tilgang på Vålerengas spillerprofiler.