Trond Bentestuen slutter som administrerende direktør for Rema 1000 med umiddelbar virkning. Grunnen er uenighet om veien videre. Det skriver Reitangruppen, som eier Rema 1000, i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

- Jeg ønsker å takke Trond for innsatsen som er lagt ned – spesielt for fokuset han har hatt på ett REMA 1000 og for den anerkjennelsen han har sikret alle våre hverdagshelter gjennom en global pandemi. Selv om vi nå avslutter vårt samarbeid, vil jeg understreke at vi skilles som venner, og at Trond er en flott fyr som vi heier på og ønsker all lykke videre, sier administrerende direktør i Reitan handel og styreleder i Rema 1000 Norge, Ole Robert Reitan.

Les også: Rema 1000 brenner av flere reklamemillioner enn konkurrentene - men vinner ingen nye kunder

Bentestuen tok over som administrerende direktør i Rema 1000 sommeren 2018. Han kom da fra stillingen som konserndirektør i DNB, hvor han ledet forretningsområdet Wealth Management & Insurance. Som sjef i Rema 1000 fortsatt Bentestuen det ferske samarbeidet med Try-huset, der kommunikasjonsbyrået hadde tatt på seg jobben både som reklame- og mediebyrå.

Les også: Rema 1000 bytter mediebyrå - samler både reklame- og mediekjøp hos Try

- Har ingen andre kommentarer enn det som står. Vi er uenige om retningen. Jeg ønsker Ole Robert og Rema 1000 all mulig lykke til videre, sier Bentestuen til DN.

I Rema 1000 lanserte Bentestuen også nylig det helt nye reklamekonsept i med «Det er 1000 gode grunner til å velge Rema 1000».

I meldingen fra Reitan-gruppen heter det at allerede er pekt ut en ny sjef og det er Tom Kristiansen. Kristiansen tar over stillingen som administrerende direktør for Rema 1000 Norge fra og med 18. mai.

Kristiansen har hatt en rekke ledende stillinger i Rema 1000 siden 1997, også som administrerende direktør for Rema 1000 Norge i en årrekke. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Rema Etablering.

Rema 1000 ligger i knallhard konkurranse med de store dagligvarekonsernene Norgesgruppen og Coop, og forsvarer posisjonen som landets største enkeltkjede med en markedsandel på 23,2 prosent selv om Kiwi kapper stadig innpå. 

Les også: Kiwi ble koronavinner i dagligvarekrigen – tar ytterligere innpå Rema 1000