Saken blir oppdatert. 

Norske forbrukere mener Sporveien er best på bærekraft. Det viser årets undersøkelse fra forskningsprosjektet Norsk Bærekraftbarometer ved Handelshøyskolen BI. Sporveien vinner med både T-banen og trikken, men skårer aller høyest med T-banene og vinner «Bærekraftprisen 2021» for andre år på rad med en score på 78,7 poeng, etterfulgt av Sporveien Trikken på 77,2 poeng.

Sporveien, som er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser, gjør dermed rent bord i årets undersøkelse.

- Vi i Sporveien er svært glad for å motta denne prisen. Dette er andre år på rad at vi får både første- og andreplass på Norsk Bærekraftbarometer med Sporveien T-banen og Sporveien Trikken. Prisen er en stor tillitserklæring og viser at det viktige arbeidet vi legger ned med bærekraftige løsninger legges merke til hos de reisende og innbyggerne. Dette gir stor motivasjon til vårt videre arbeid med bærekraft i Sporveien, sier Anders Rygh, administrerende direktør i Sporveien T-banen.

På plassene bak følger Apotek1 (76,0), Gjensidige (Skadeforsikring) (74,7) og Brilleland (74,6).

TV-selskaper på bunn
Helt i bunnen av listen over enkeltbedrifter finner vi kleskjeden Hennes & Mauritz med en score på 45,8 poeng. De får selskap av henholdsvis Telia (Tv-distribusjon) (46,5), Discovery+ (49,1), 7-eleven (49,4) og Telia (bredbånd) (49,8).

- Når det blir enklere å sammenligne bedrifter på bærekraft så vil også forbrukerne endre sin adferd i en mer bærekraftig retning. Følger man ikke med i timen risikerer bedrifter å bli valgt bort dersom de ikke tilfredsstiller krav fra forbrukere og myndigheter, sier Pål Rasmus Silseth, prosjektleder for Norsk Bærekraftbarometer og høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI.

Hennes & Mauritz sier til Kampanje at de ikke har anledning til å kommentere denne undersøkelsen i dag. 

Smell for Hurtigruten
Hurtigruten er den bedriften som opplever størst nedgang på bærekraft fra 2020 til 2021, til tross for at scoren deres er tilnærmet uendret på den sosiale og miljømessige dimensjonen av bærekraft. Hovedårsaken kan trolig tilskrives pandemien og bedriftens håndtering av utbruddet i fjor sommer, heter det i en melding.

-  De opplever en nedgang på rundt 20 poeng på den økonomiske dimensjonen hvor kundene vurderer bedriften på «åpenhet og ansvarlighet». Dette viser også at forbrukerne evner å skille på de ulike dimensjonene når de vurderer bedriftene de er kunde hos, sier Silseth.

I over tjue år har forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer målt kundetilfredshet og lojalitet blant norske forbrukere. I 2021 har forskningsprosjektet Norsk Bærekraftbarometer for andre gang også målt hvor bærekraftige norske bedrifter er sett fra kundenes ståsted.

4.670 personer har sagt sin mening om totalt 150 norske bedrifter på forbrukermarkedet i årets undersøkelse. Forbrukerne har vurdert bedrifter de er kunder hos på de tre hoveddimensjonene av bærekraft: Økonomisk bærekraft, miljømessig bærekraft og sosial bærekraft.

Her kan du se lista over de ti mest bærekraftige selskapene i Norge om en skal tro Norsk Kundebarometer. 

Plassering Selskap Poeng
1.  Sporveien T-banen 78,7
2.  Sporveien Trikken 77,2
3.  Apotek 1 76,0
4. Gjensidige Skadeforsikring 74,7
5. Brilleand 74,6
6. Lyse 73,6
7. Eika Bank 73,5
8. Flytoget 73,3
9. Finn.no 73,2
10. NAF 72,9