Da Obs skulle dra i gang en ny reklamekampanje, valgte de å gå for en litt annen type influencere enn de som vanligvis fronter reklamekampanjer i sosiale medier.

 - I utarbeidelsen av denne kampanjen kom ideen om å la dyrene selv få fortelle nordmenn om vår nye satsning på kjæledyr. Riktignok med en stor dose ironisk distanse. Vi har tatt influencer-verden litt på kornet gjennom å kalle dyrene for pelsfluencere. Dette tror vi absolutt vil engasjere målgruppen av landets dyreelskere, sier Stine Sjølie, markedssjef i Obs.

Nå håver kampanjen inn gull og bronse i Festival of Medias globale konkurranse, der den ble tildelt gull for «Best use of talent» og bronse i kategorien «Best use of digital media».

Det er Fuse og PHD som står bak kampanjen. De befant seg i samme kategori som merkevarer som Pepsi i Kina, Samsung i USA, HP i USA og McDonalds i Australia,

- Dette er stort! Medaljer i Festival of Media er blant det aller gjeveste man kan vinne i vår bransje. I tillegg er det jo en bekreftelse på at det vi gjør av mediemessige og kreative uttak i Norge ikke trenger utopiske budsjetter for å drive høy reklameeffekt. For denne kampanjen spesifikt brukte vi kun 0,5 prosent av budsjettet til Obs i medier, men effekten var jo enorm. Noe også utmerkelsene i både Festival of Media og i ANFO-effekt anerkjenner, sier kundeansvarlig for Obs hos PHD, Christoffer Nergård.

Marius Ramdahl, Managing Director i Fuse, er også godt fornøyd.

- I en tid hvor profiler og kjendiser pryder mange reklameuttrykk, så er det gøy å se at våre lodne venner går helt til topps. Kjæledyrene er viktige deler av norske barnefamilier, og som av barna sine, er foreldrene veldig engasjerte og delevillige. Den innsikten la grunnlaget for et kreativt uttrykk og univers hvor kjæledyrene selv ble de virkelige influencerne.

I tillegg til PHD, var også Starcom og Mediacom på shortlist i konkurransen, men det ble ingen medaljer på disse byråene denne gangen.