Saken blir oppdatert.

Telenor publiserte tirsdag morgen sin kvartalsrapport for årets første kvartal.  Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor forteller i en uttalelse at datterselskapet i Myanmar nedskrives med 6,5 milliarder kroner.

- I Myanmar opplever vi en uoversiktlig og usikker situasjon. Vi er dypt bekymret for utviklingen i landet. Siden militærkuppet 1. februar 2021 har Telenors prioritet vært å ivareta sikkerheten til våre ansatte, sørge for tilgang til mobiltjenester for våre kunder og å være så åpne som vi kan om situasjonen i Myanmar, sier konsernsjef Brekke i meldingen.

- Vedvarende restriksjoner på mobilnettet har hatt store konsekvenser for befolkningen i Myanmar og landets økonomi. Dette viser hvor viktig tilgang til kommunikasjonstjenester er. Telenor oppfordrer myndighetene i Myanmar til å umiddelbart gjenopprette tilgang til kommunikasjonstjenester og å respektere menneskerettigheter og ytringsfrihet, fortsetter han.

Selskapets nettoresultat endte med 3,1 milliarder kroner i minus, mot 1,7 milliarder i pluss samme kvartal i fjor, skriver Nettavisen. Inntektene faller også fra 30,9 milliarder i første kvartal 2020 til 28,9 milliarder kroner i første kvartal 2021.

Mesteparten av inntektsreduksjonen skyldes fall i abonnements- og trafikkinntektene, skriver NTB. Selskapet skriver at driftskostnadene er redusert med syv prosent i samme periode, så selv om det opplevde et fall på fire prosent i inntektene knyttet til abonnement- og trafikk, så er driftsinntektene før skatt og avskrivninger (EBITDA) bare redusert med to prosent.