Tidligere i år inngikk VID Vitenskapelige Høgskole et samarbeid med markedsføringsbyrået Elg, og byråets førse oppgave var å øke rekrutteringen til bachelorstudiet i sykepleie på alle høyskolens campuser. Elg er en del av Aller Medias byrågruppering Ahead.

- Da VID valgte oss, kastet vi oss over oppgaven. Dette var den største kampanjen for et enkeltstående studium høgskolen noen gang hadde gjort, sier byråleder Siri Platou i Elg.

Årets søkertall til høyere utdanning er nå lagt frem, som viser at VID fikk rekordmange søkere: En samlet økning på hele 30 prosent fra i fjor. Dette i et utdanningsmarked hvor den nasjonale økningen var på 2,2 prosent, og hvor antall søkere til sykepleie gikk ned med 1,6 prosent.

Etter kampanjeperioden økte antallet søkere med VID som førsteprioritet med ni prosent i Oslo, og 15 prosent i Bergen.

- Konseptet traff oss veldig
Konseptet byrået utviklet fikk navnet «Våger du?», og bakgrunnen var å vise bredden som bor i sykepleieryrket. Samtidig ønsket de å fortelle at det kan være tøft på mange måter.

- VID hadde gjort et grundig innsiktsarbeid, inkludert dybdeintervjuer av studenter, som ble veldig viktig i konseptjobben, forteller Platou.

Den helhetlige kampanjen besto av både filmer, artikler, personlighetstest og -quiz, og animasjon til alle deler av kundereisen. Den ble distribuert på Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat og Schibsteds flater.

Antall søkere økte
I løpet av kampanjen ble både potensielle studenter og deres foreldre eksponert for VIDs innhold mer enn ti millioner ganger. Mer enn 55.000 besøkte den dedikerte kampanjesiden i løpet av perioden. I tillegg til trafikken på kampanjesiden økte også trafikken til sidene som omhandler sykepleiestudiet på vid.no med over 120 prosent i kampanjeperioden.

- Vi har alltid hatt flere søkere enn plasser på våre studier, men det aller viktigste er at vi vil ha de mest motiverte studentene og være deres førstevalg. Derfor er antallet som setter VID på førsteplass det vi styrer mest etter, forteller kommunikasjonssjef hos VID, Vidar Brundtland Steder, og legger til:

- For enkelte studieplasser er det hele 23 søkere per studieplass som har VID som sitt førstevalg.

Nå ser både byrå og kunde fremover, og planen er å fortsette å bygge merkevare og rekruttere studenter for høyskolen i alle kanaler. Steder forteller at de jobber med å formalisere samarbeidet og legge planer helt frem til 2025 sammen med Elg