DNB gjør i år som i fjor og lanserer kampanjen «Neste sommer», der formålet er å redde arbeidsplasser og hjelpe lokalsamfunn. I den nye kampanjen får DNBs personkunder et reiselivgavekort på 1.000 kroner, som kan brukes på bestillinger på over 2.000 kroner. DNB har satt en grense på 10.000 gavekort som kan brukes, altså totalt ti millioner kroner.

- Reiselivet i Norge er noe mange av oss kjenner vi er stolte av og vil støtte. Den næringen er viktig for lokalsamfunn og skaper store ringvirkninger, sier Aina Lemoen Lunde, direktør for marked og digitalt salg i DNB til Kampanje.

I tillegg er det sluppet en reklamefilm som skal få frem reiselysten til nordmenn ved å vise frem Norges natur og turistattraksjoner, samtidig som de ansatte på de forskjellige turistattraksjonene synger på DeLillos sommerslagere «Neste sommer» i en karaokeversjon.

Kampanjen er sluppet på TV, nett, sosiale medier og i DNBs egne kanaler og reklamefilmen er utviklet i samarbeid med Pol, Apt og Iprospect sammen med DNB Creative hvor Pia Svärd og Mette Olsen er kreativt ansvarlige.

Her kan du se reklamefilmen til Pol, Apt og Vizeum (nå Iprospect) og DNB Creative for DNB:

Presse-Norge reagerte i fjor
Årets reklamefilm vil sannsynligvis få en litt annen respons en fjorårets reklamefilm som mottok sterke reaksjoner. Den gang var det tidligere TV 2-reporter Jon Øyvind Helgesen som spilte nyhetsanker i DNB-reklamen, noe som fikk folk i Presse-Norge til å reagere.

Denne gangen er det imidlertid De Lillos og ikke TV 2-nyhetene som er tema i filmen. 

- «Neste sommer»- kampanjen er bra for både våre person og bedriftskunder, men også en del av vårt samfunnsansvar for å bidra til nettopp denne verdiskapingen, sier Lunde.

- Hva lærte dere av kritikken mot «Neste sommer»-kampanjen i fjor og er du sikker på at dere unngår å havne i en tilsvarende situasjonen denne gangen?

- Reklamemålingen vår viste at publikum forstod at det var DNB som var avsender av reklamen. Selv i maskert testing (der logoen fjernes helt, red. anm.), så forsto seerne - som forventet - at dette var en DNB-reklame. Kampanjen har høy liking, tydelig avsenderidentitet og det verdsettes at DNB aktivt støtter reiselivet ved å gi bort gavekort til egne kunder og gjør norske reisemål mer kjent, svarer Lunde.

Har samlet 750 sommertilbud
Etter et år med korona-pandemien har bransjen har reiselivsbransjen blitt hardt rammet, og ifølge tall fra banken og NHO Reiseliv har omsetningen gått ned med 80 prosent, fire av ti frykter konkurs og tre av fire har vært permittert det siste året.

I løpet av den første uken kampanje har rullet har omtrent 300 reiselivsbedrifter registrert seg på portalen til DNB med til sammen rundt 750 sommertilbud over hele landet. Siden har totalt hatt 175.000 besøkende så langt. 

Seksjonsleder for bedriftsmarketingteamet i DNB, Maja Flaatten, er fornøyd med responsen DNB ha fått fra markedet.

- Responsen fra markedet i fjor var overveldende, og totalt 400 bedrifter registrerte seg i portalen. Vi fikk tilbakemeldinger på opptil firedobling av salget av feriepakker og sterke, positive tilbakemeldinger fra en næring som ellers sto i en krevende situasjon, sier Flaatten.

Dette er de så langt ti mest populære destinasjonene på kampanjesiden «Neste sommer» (tilfeldig rangert):

 • Nordic Choice Hotels
 • Thon Hotels
 • Mikkelparken Ferietun
 • Flor & Fjære
 • Farris Bad
 • Bø Camping
 • Hotel Ullensvang
 • Hunderfossen Familiepark AS
 • Fjord Tours AS
 • Son spa
 • Unstad Arctic Surf A/S