I år som før legger juryen opp til at bransjens skarpeste hoder fra byråer, medier og kunder, søker om å være med i juryene. Jurygeneral Sten Bråthen får med seg fjorårets bukett på laget: Sverre Vinje fra Carat, leder av «Mediestrategi», Lena Sarset fra RED Dentsu X, leder av «Mediekreativitet», Jo-Øystein Slinde fra JCDecaux, leder av «Mediekanal», og Håvard Sesseng fra Starcom, leder av «Mediekampanje».

- En av styrkene til Mediaforums mediepriser har vært kombinasjonen av innsendelser og presentasjoner som vurderes av sine «first among equals», så det å være i en jury er både lærerikt og krevende, sier Bråthen.

Ifølge prisansvarlig Kine Wølneberg har Medieprisen fokus på strategi, utførelse og effekt, og beskriver prisen som «en av de viktigste prisene i medie- og kommunikasjonsbransjen».

- Jurylederne trenger å få med seg folk med et stort engasjement og brennende interesse for faget. Vi håper derfor på like stor interesse i år som tidligere i år, forteller hun.

Fristen for å sende inn caser er satt til 10. august og det åpnes snart opp for innsendelser. I tillegg til de ovennevnte prisene ønsker juryen å dele ut en ekstra pris, kalt «Pris X», som bærer preg av den siste tiden vi har vært i.

Vil samle bransjen
Styreleder Masha Scekic forteller at vi uten tvil kommer til å se at noen av årets bidrag bærer preg av at vi har vært nødt til å tenke annerledes, i en annerledes tid. Videre forteller hun at de i disse dager setter sammen en faggruppe ledet av Jannicke Holst Eckbo, hvor den primære oppgaven blir å sette rammene for en dagskonferanse.

- Tanken er å samle bransjen til en dagsaktuell konferanse, med prisutdeling og en etterlengtet fest på kvelden. Det tror jeg alle kommer til å ha godt av, sier Scekic og fortsetter:

- Ambisjonen er å samles fysisk, men vi legger også opp til en hybridløsning, litt avhengig av covid-19-situasjonen.

Konferansen er foreløpig satt til 4. november i år.

- Mediaforum skal klare tempoet
Scekic forteller også at de parallelt med Mediepriser jobber med å definere et re-vitalisert Mediaforum.

- Vi ønsker at Mediaforum skal være en organisasjon som engasjerer alle de dyktige, ambisiøse menneskene som jobber i denne bransjen. Mediaforum skal klare tempoet, iveren etter fagkompetanse og kreativiteten på pulsen. Vi vil være relevante for den stadig økende bredden av kompetanse bransjen tilbyr, og samtidig kunne tilby interessante dypdykk i ulike disipliner, sier hun og avslutter:

- Mediaforum skal være en organisasjon som minner oss om hvor spennende denne bransjen er gjennom inspirasjon og kompetansedeling, og ikke minst formidler til de som akkurat har entret vår bransje om hvorfor en karriere i dette sporet er et så godt valg og en garanti for stadig utvikling og nye utfordringer.