2020 har vært et år der mange virksomheter har vært nødt til å kaste seg rundt for å finne nye måter å drive på, og behovet for innovasjon fortsetter så lenge koronapandemien legger store begrensinger på hvordan vi lever livene våre. Nå skal Virke kåre den virksomheten i Norge som er aller best på å finne nye løsninger.

- Viljen og evnen til å se muligheter vil vi også trenge i fremtiden, da norske bedrifter må tilpasse seg en hverdag preget av stadige endringer, ny teknologi og et mer bærekraftig samfunn, sier kommunikasjonssjef, Maria Østerhus Lobo

De har med seg byrået Something Good på kampanjen som ble lansert før påsken. Evnen til å endre seg raskt, selv i en uforutsigbar verden, var bakgrunn for idèen. 

- Dette var hele grunnen til at Virke ønsket å hedre alle de som har gjort det lille ekstra for å omstille i året som har gått. Med kampanjen Årets omstiller har det vært mulig for alle innen handels- og tjenestenæringen å nominere sin egen eller andres bedrift til den gjeve tittelen, sier kreativ leder Markus Lind

Målet er å stå igjen med en topp ti-liste som blir vurdert av en jury bestående av Heidi Aven (SHE Conference), Ivar Horneland Kristensen (Virke), Espen Karlsen (Jernia), Anniken Fjelberg (Identio og gründer) og Jan Christian Vestre (Vestre Møbelfabrikk).

- For å drive trafikk til kampanjesiden ble det laget en lang rekke innhold som oppfordret seerne til å nominere seg selv eller andre. Først ut var en teaser som gav en rask oppsummering av kampanjen. Denne ble fulgt opp av tre korte animasjoner med eksempler på omstilling som kunne ha vært aktuell for virksomhetene, samt tre filmer av jurymedlemmene hvor de oppfordret virksomheter til å delta, sier kreatør Mariann Lunde

Til nå er 71 virksomheter nominert og det inkluderer store kjeder som Power og Elkjøp og mindre bedrifter Anita Ulven Catering og MS Donna som holder på med salg av kongekrabber. 

- Vi er selv en virksomhet som har fått kjenne på konsekvensene av pandemien, men tallene viser at vi ikke er alene. Spennet i nominasjoner viser at både store og små bedrifter har blitt påvirket av tiltakene og har måttet tenke nytt den siste tiden. For oss har det vært veldig inspirerende å lese om hvor løsningsorienterte og oppfinnsomme virksomhetene har vært. Så all kudos til dem, sier daglig leder i Something Good, Mai-Bente Paulsen.

Se casefilmen her: