Vater er navnet på den nye merkevaren fra Askeladden & Co, som tidligere står bak konsepter som Dr.Dropin, Squeeze og Blid. Denne gangen dreier det seg om håndverkertjenester. Til å lede selskapet har merkevarefabrikken hentet  Erik Getz Skotvedt som sist kommer fra Telenor der han var ansvarlig for merkevaren Yng. 

- Min tidligere erfaring med håndverkere var at de ofte ikke hadde særlig fokus på kundeopplevelsen. Selv om jeg som kunde ble fortvilet, så visste jeg at det var sånnhåndverkerbransjen var. Men hvorfor kan ikke arbeidet starte til rett tid, og ferdigstilles når det er avtalt? Hvorfor skal ikke rett være rett i håndverkerbransjen? spør han retorisk.

- I første omgang tilbyr vi malertjenester levert av erfarne malere. Gradvis vil Vater tilby flere oppussingstjenester til privatpersoner, og vårt mål er å bli en totalleverandør av oppussingstjenester til hjemmet, forteller Skotvedt.

Knowit Experience står bak merkevare, navn og visuell identitet, og har hatt som mål at konseptet skal fungere på alle flater.

- Basert på Eriks og Askeladdens ønske om å sette hele oppussingsjobben i bedre system, utviklet vi et navn, visuell identitet, merkevareløfte og andre elementer som støtter opp om denne ambisjonen. Da er det ikke rom for noe slinger i valsen. Utrykket er derfor rett på alle måter, forteller Thor Erik Ramleth og Petter Andersen, designer og konseptutvikler i Knowit.