Telia Company presenterer i dag resultater for første kvartal 2021 og dermed kan også administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vollan, åpne opp om utviklingen i Norge.

- Vi har fått en god start på året, og vi har virkelig fått vist at vi er Norges største utfordrer. Vi var først i Norge med mobilt bredbånd over 5G, først i landet med private mobilnett for industri og virksomheter og Telia-familien har blitt enda større gjennom flere nye partnerskap med lokale TV- og bredbåndsselskaper, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge.

Les også: Telia utfordrer seg til toppen av Reklamebørsen: - Vi er på riktig vei

For litt under ett år siden åpnet Telia sitt 5G-nett på Lillestrøm. Utbyggingen har hittil gått etter planen og i første halvdel i 2021 skal 19 nye byer og kommuner få 5G fra Telia, deriblant Stavanger, Sandnes, Asker, Bærum, Nordre Follo, Ullensaker, Øygarden og Askøy.

- Vi har veldig ambisiøse planer for vår 5G-satsing i årene fremover. Vi skal investere milliardbeløp, og i 2023 vil Telia være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett, fortsetter Vellan.

Samtidig så holder Telia Norge bedre på TV-kundene etter flere kvartaler med fall. TV-distributøren mistet kun 1.000 kunder sammenlignet med fjerde kvartal i fjor og har nå 469.000 abonnenter av selskapet TV-tjenester. Samtidig så økte antallet internettkunder til 480.000.

Antallet mobilkunder vokste fra 2,24 millioner i fjerde kvartal i fjor til 2,26 millioner for årets første kvartal.

- Et viktig fokus i 2021 blir å få enda flere kunder til å samle TV, internett og mobil hos oss, og vi jobber hele tiden med å tilby nye og attraktive fordeler til de som er totalkunder, sier Vellan.

De økonomiske resultatene for første kvartal viser en underliggende inntekstvekst på både mobil- og fastnettsiden sammenlignet med første kvartal 2020, samt en god vekst i EBITDA.

- Vi er godt fornøyde med tallene for første kvartal. Inntektene innenfor alle forretningsområder øker når man justerer for bortfall av roaminginntekter og lavere grossistinntekter. Det er også veldig gledelig å se den positive kundeutviklingen sammenlignet med forrige kvartal samtidig som ARPU er stabil, sier Vellan.

Omsetningen til Telia i første kvartal endte på 3,35 milliarder kroner og det var ganske så på linje med tilsvarende omsetning i fjor på denne tiden da omsetningen var på 3,34 milliarder kroner. Driftsresultatet før avskrivninger økte imidlertid fra 1,35 milliarder kroner til 1,56 milliarder kroner for årets første kvartal.