DNB sendte sjokkbølger inn i bankmarkedet da de torsdag gikk ut med nyheten om at de vil kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder kroner, og ingen ble tilsynelatende mer rystet enn Sbankens egne kunder. Tusenvis av dem tok til Facebook og andre sosiale medier for å ytre sin misnøye om å bli en del av DNB-systemet, og flere av dem truet også med å si opp kundeforholdet sitt.

Sbanken så seg nødt til å ut i sosiale medier gjentatte ganger i går for å roe ned kundemassen sin med meldinger om at de ennå ikke er kjøpt opp av DNB, at det trolig ikke ville komme noen endringer før i 2022, og at ledelsen i banken uansett ikke har en stemme i saken dersom aksjonærene bestemmer seg for å selge.

Den enes død den andres brød, og konkurrenten Bulder Bank meldte i går om et rush av Sbanken-kunder som ønsket å bytte bank.

- Det koker her oss, sa direktør Torvald Kvamme i Bulder Bank til E24.

Hadde ikke forutsett omfanget
Sbankens leder for salg og marked, Ørjan Johnsen forteller at de har hatt «et helt fantastisk team» på markedssiden som har stått på til langt på natt for å ta unna det som har kommet av henvendelser i sosiale medier.

- Har dere vært overrasket av engasjementet?

- Vi vet at vi har enormt engasjerte kunder, men at det skulle ta så av, det så jeg ikke, men det er helt fantastisk.

- Du sier «fantastisk», men de er jo sinte?

- Det jeg mener er fantastisk er at vi har så engasjerte kunder. At engasjementet er så ekstremt.

Les også: Tidligere Sbanken-sjef og reklametopp om DNB-budet: - Har bygget en veldig sterk merkevare

Tar grep
Også Storebrand har kastet seg rundt og i et tydelig stikk til Sbanken forteller de at «Det finnes flere S i havet» i en nettannonse. Nå får de svar på tiltale fra Sbanken.

- Noen av konkurrentene deres har sett sitt snitt til å gå på kundejakt. Hva tenker du om det?

- Det må de selvfølgelig få lov til å gjøre. Når de legger opp til det, så svarer vi. Det ligger i DNA-et vårt. Hele teamet kastet seg rundt. Det var skikkelig fyr i teltet. Folk har stått enormt på.

Annonsen henvender seg både til nye og eksisterende kunder, og banken lanserer samtidig en rentegaranti ut året. Det vil si at de ikke setter opp renten på flytende boliglån i 2021 uansett hva som skjer med oppkjøpet.

- Det er et grep dere tar for å beholde på kundene?

- Det er et grep vi tar for å være offensive.

Slår tilbake:

Storebrand fisker etter misfornøyde Sbanken-kunder, men får svar på tiltale. Foto: Sbanken