Saken er oppdatert med nye kommentarer fra Norges Sjømatråd.

Sjømatrådet vil nå endre deres markedsstrategi i Norge. Det melder rådet selv i en pressemelding fredag ettermiddag. Bakgrunnen skal blant annet være at nordmenn spiser mindre sjømat i dag enn i 2013.

- Sjømatrådets mål i Norge er å øke sjømatkonsumet, men utviklingen er bekymringsfull. Mens hver nordmann i 2013 spiste litt over 22 kilo sjømat i året, er dette tallet redusert til rundt 19,5 kilo i dag. Da må vi erkjenne at markedsstrategien ikke har fungert godt nok, sier markedsdirektør i Norges sjømatråd, Camilla Beck, i en melding.

Les også: Hun bruker 300 millioner på å markedsføre sjømaten vår: - Det blir aldri nok og vi vil gjerne ha mer

Tilbake til Mindshare
For fire år siden forlot Sjømatrådet mediebyrået Mindshare etter mange års samarbeid. Nå erstatter Mindshare mediebyrået Vizeum. 

- Det var hard kamp om å bli valgt, men ut fra en totalvurdering valgte vi Mindshare som vårt nye mediebyrå, sier Beck til Kampanje.

Sjømatrådet har jobbet med Try reklamebyrå, Vizeum mediebyrå og Wergeland Apenes, etter at de endret byråstruktur i 2017, og det er kun Try som blir med videre på den nye reisen.

- Vi har vært godt fornøyde med alle byråene vi har jobbet med de siste årene. Det er heller ikke den endrete strategien i norgesarbeidet som gjør at vi bytter mediebyrå nå. Vi er underlagt lov om offentlige anskaffelser, og da må også byråavtalene ut på anbud med jevne mellomrom, sier Beck.

Les også: Bruker 150 millioner i året på medier - nå skal Sjømatrådet velge nytt mediebyrå

«Godfisk» gjenoppstår som merkevare
For tre år siden lanserte Sjømatrådet den digitale kampanjeplattformen «3iuka», som erstattet konseptet «Godfisk», som hadde vært Sjømatrådets avsender i nærmere ti år.

«3iuka»-konsepetet ble ikke vinneren Sjømatrådet hadde håpet på.

- Den ble oppfattet å mangle både en tydelig avsender og troverdighet, og vi traff ikke helt på målgruppen. I tillegg har kampanjen gitt oss færre nettbrukere og er mindre kjent enn forgjengeren «Godfisk», sier Beck.

I starten av mai måned vil nå «Godfisk» gjenoppstå som merkevare og denne gangen i nytt design, laget av Try Design. 

- Det nye «Godfisk»-konseptet skal gi økt synlighet og oppmerksomhet til sjømat i Norge for å endre holdninger og få familier flest til å øke antall sjømatmiddager fra ofte ett til minst to måltider i uken, sier Beck.

Les også: Dro norsk laks opp av omdømme-søla