Gjennom 30 år har Gyro skapt ulike opplevelser og møteplasser for sine kunder over hele Norge. Da pandemien traff landet, og vi ikke lenger kunne treffe hverandre fysisk, trengte Gyro Conference en partner som kunne levere «den nest beste tingen» digitalt.

- Vi forsto raskt at vi måtte finne en partner som kunne levere det skyhøye nivået våre kunder er blitt vant til fra Gyro Conference, sier daglig leder Anne Guri Sklet.

Valget falt på den norske startupen myOnvent. Med samarbeidet skal kundeopplevelsene bli enda bedre, og alle Gyros kunder får mulighet til å arrangere digitale konferanser, utstillinger og messer med myOnvents teknologi.

- Det er klart vi ble ganske overrasket da vi oppdaget at den beste leverandøren tilfeldigvis også var norsk, fortsetter Sklet.

Det første arrangementet myOnvent kjører i samarbeid med Gyro går av stabelen i mai, og er for Avfall Norge.

- Enorm interesse
Teknologiselskapet ble stiftet i 2013, med et mål om å skape en bærekraftig måte å la folk dele idéer, tanker og kunnskap. Bjørn Christian Nørbech i myOnvent beskriver Gyro som en «perfekt match».

- De har erfaringen med fysiske events, vi kan det digitale universet. Vi tror fremtiden ligger i hybride løsninger, hvor fysiske og digitale møteplasser spiller sammen, og vi har derfor vært på leting etter en partner som Gyro, sier han.

Plattformen ble lansert i 2020, og selskapet er nå i en offensiv vekstfase. Med medarbeidere i syv land og hovedkontor i Norge satser myOnvent på å bli en ledende leverandør i det globale online events-markedet. De har allerede flere kunder i USA, og et joint venture i Dubai.

- Pandemien har ikke fjernet behovet mennesker har for å møtes, utveksle ideer og bygge relasjoner. Tvert imot. Vi har opplevd enorm interesse det siste året og gjør vårt ytterste for å skape gode møteplasser for folk, sier Nørbech.

- Tiltrekker to til tre ganger så mange
Forrige uke ble den store journalistkonferansen Skup arrangert, på nettopp myOnvent, hvor rundt 1200 deltok. Ifølge Nørbech er ikke dette første gang de samarbeider med Skup, de hadde også et mindre arrangement i fjor høst. Han forteller at Skup ikke er den største kunden, men likefullt en viktig kunde.

- Det er ærefullt å kunne være plattformen hvor journalistene kan møtes, nå som man ikke kan møtes fysisk, og hedre de som hedres bør, sier han når Kampanje ringer.

- Vanligvis ser vi at nettarrangementer tiltrekker to til tre ganger så mange deltakere, avhengig av markedsføringen i forkant. Jo større reiseavstanden ville vært til et fysisk arrangement, jo flere vil du nå, mener han.

På spørsmål om hvordan det har gått med årets Skup-konferanse svarer Nørbech:

- Alle arrangementer går veldig bra. Teknisk har vi en veldig stabil og god løsning som gjør at jeg sover godt om natten.

Fra Skup til journalistkonferanse i Midtøsten
Videre forteller han at de også har arrangert den største konferansen for journalister i Midtøsten, hvor flere tusen journalister møttes over flere dager.

- Mange av dem er gravende journalister og veldig opptatt av sikkerheten sin. Vi satte pris på å kunne være en trygg møteplass der journalistene hadde mulighet til å være anonyme, sier han og legger til:

- Hos oss har man full sikkerhet ved at man kan lukke arrangementer, og alle deltakere får en kryptert kode. Arrangementene kan også være helt åpne.