I stedet for å skryte av sin nye bærekraftkolleksjon bestemte sportsmerket Kari Traa seg for å være åpen om hvor vanskelig det er å få til grønn omstilling med hjelp av byrået Trigger.

Med Kari Traa selv i spissen ba Active Brands, som eier Kari Traa-sportmerket, konkurrentene om å dele sine bærekrafts-hemmeligheter i en ny film laget av One Big Happy Family.

- Vi la alle kortene på bordet og fikk en overveldende respons fra både forbrukere og konkurrenter. Det er tydelig at vi traff en nerve, forteller brand director for Kari Traa, Karl Henrik Felde.

Se filmen her:


- Trigger utfordret oss

Sportsmerket hadde i utgangspunktet tenkt til å lage en kampanje om hvordan den nye kolleksjonen, Wastelayer, som består av resirkulert materiale fra tidligere produksjoner, ble laget. Etter å ha diskutert konseptet med Trigger ble løsningen en helt annen.

- Trigger utfordret oss skikkelig, og vi innså at vi ikke kunne slå oss til ro med å «bare» ha laget Kari Traas til nå mest bærekraftig produkter. Som bransje kan vi ikke sitte på hver vår tue om vi skal få til et grønt skifte. Vi blir nødt til å ta tak i de store, strukturelle hindringene, og finne varige løsninger på tvers av merkevarene, sier Felde.

Les også: Vil endre musikkbransjen med grønne krav

Samlet bransjen
Et par dager etter publisering hadde Kari Traa fått over 600 kommentarer fra engasjerte forbrukere på sosiale medier, og både innspill og spørsmål rant inn til nettsiden for initiativet. Flere konkurrenter som Devold, Bergans, Swix, Ulvang og Helly Hansen, applauderte initiativet og tok kontakt forteller Active Brands.

- Motebransjen har etablert gode samarbeidsmodeller for bærekraft, men dette var første gang sportsbransjen samles på denne måten og diskuterer sine spesifikke utfordringer. Det er i seg selv en seier, og vi har bare så vidt begynt. Dette er starten på noe større, sier Felde.

Saken fortsetter etter bildet.

Kari Traa svar.jpg

Fikk svar: Pierre Robert, Swix og Ulvang var blant selskapene som svarte på oppfordringen fra Kari Traa.  

- Steget frem

Kreativ leder i Trigger, Magdalena Kamøy, er imponert over Kari Traas stå-på-vilje.

- Det er tøft gjort av Kari Traa å være så ærlige som de er og desto gøyere å se hvilke resultater det gir. Kari Traa har alltid turt å ta steget frem, og det er veldig inspirerende å jobbe med en merkevare som pusher hele bransjen videre. Nå gleder oss bare til fortsettelsen, sier hun.

Trigger-teamet bak kampanjen består i tillegg til henne av kreatør Olina Søyland Bru, innholdsrådgiver Sindre Prestby, PR-rådgiver Ina Rosenberg Stavrum, designer Fredrik Myhre og prosjektleder Marte Bruset Lunde. Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen er kundeansvarlig.

Les også: - Snapchat bommer med sitt 8. mars-budskap