Årets store snakkis-app Clubhouse har foreløpig ingen betalingsløsninger på plass, men produksjonsselskapet Fremantle er allerede i gang med å teste ut kommersielle samarbeid på plattformen.

I forkant av kvinnedagen var podkasten deres Power Ladies og programleder Yrja Oftedahl på lufta sammen med Klarna i det selskapet mener kan ha vært det første tilfellet av betalt partnerskap på Clubhouse i Norge.

- Clubhouse er en fantastisk plattform. Plattformen gir en unik mulighet til knytte dype og nære bånd til folk som liker arbeidet jeg gjør og mennesker som jeg er nysgjerrige på. Clubhouse legger til rette for de gode samtalene man vanligvis opplever rundt middagsbordet med utrolig mange ulike spennende mennesker, sier Oftedahl.

Selv har hun over 5000 følgere på Clubhouse, og er med det en av de mest fulgte fra Norge på tjenesten.

Da Klarna ønsket en feiring i anledning kvinnedagen 8. mars, inviterte de Yrja Oftedahl til å være ble invitert til å være leder og moderator.

- Vi synes det er veldig spennende å følge med på utviklingen til Yrja på Clubhouse. Hennes tilstedeværelse har gitt en god oppsving i antall podkastlyttere. Vi er også veldig stolte og glade for den jobben hun gjør både der og i podkasten med å fremme kvinnelige rollemodeller. Det er jo helt i vår ånd, sier Mira Kahn, daglig leder av Fremantle podkast.

Hun forteller at det er god økonomi i et betalt partnerskap av typen de gjennomførte med Klarna, men hun vil ikke si hvor mye de ble betalt.

- Det er individuelt fra partneskap til partnerskap.

- Blir Clubhouse en stor satsing for dere?

- Jeg har ikke bestemt meg helt enda, men det er veldig spennende å se hvordan synergien går på tvers av podkast og Clubhouse, og jeg synes partnerskapet med Klarna er en spennende start. Vi følger med, samtidig som jeg lurer på hvordan folk skal rekke å være der når pandemien er over, sier Kahn.

Thomas Elvestad, som er markedsdirektør i Klarna, har tro på kanalen. Spesielt med tanke på å engasjere målgruppene i tiden fremover.

- Tar du en titt inn her en kveld i helgen ser du hvor mange forskjellige temaer og hvor jordnært det er. Det er et stort potensiale, og vi ønsker å følge nøye med hvordan det vil bli tatt i bruk fremover. Foreløpig er det ikke noe kanal for folk flest, men hvem vet hvordan det ser ut om noen måneder, sier han.

Les også: VGs podkast-satsing tar steget inn på Clubhouse: - Gir noen interessante muligheter