XXL omsatte for 2,57 milliarder kroner i fjerde kvartal (+ 10,9 prosent), og det er spesielt det norske markedet som driver veksten.

- Norge er vårt største og viktigste marked, og fjerde kvartal var en skikkelig hjemmeseier. Omsetningen økte med 20 prosent fra samme kvartal i fjor og vi tar markedsandeler, sier administrerende direktør Pål Wibe i kvartalsrapporten.

I tillegg til vintersportutstyr, har pandemien også ført til et økt salg av utstyr til hjemmetrening og utendørsaktiviteter.

Samtidig flyttes stadig mer av salget fra fysiske butikker til nett. I fjerde kvartal økte netthandelen med 57 prosent, og denne utviklingen ser ikke ut til å bremse opp med det første. I januar økte netthandelen mer enn 100 prosent, skriver selskapet i rapporten.

- De siste månedene har vært en berg-og-dal-bane med stengte dører både i Norge og Østerrike. Heldigivis har vi sett noen muligheter i krisen. For eksempel har vi overbevist flere kunder om at de kan handle enkelt og trygt på nett, sier Wibe.