Det digitale markedsføringsbyrået Elg, som eies av HyperRedink, har fått oppdraget med å øke kjennskapen til VID Vitenskapelige høgskole. Nå går de løs på den digitale synligheten, generell branding og en ny rekrutteringskampanje for høgskolen.

- For å øke merkevarekjennskapen vår, og dermed også søkertallene våre, trengte vi et nytt byrå. Vi så etter noen som er lettbeinte, digitale og kreative, og det er akkurat dette vi har funnet i den fargerike elgen, sier kommunikasjonssjef i VID, Vidar Brundtland Steder.

Han avviser at valget ble gjort etter en lang pitchprosess.

- Vi falt for Elg allerede etter første møte og bestemte oss for å satse videre med en gang. Nå er vi i full galopp inn i de første prosjektene, utdyper han.

Tidligere har VID brukt Dinamo som sparringspartner på kampanjer og visuell profil, mens Knowit har vært rådgivere på Google Ads. Nå legger høgskolen alle oppgaver hos Elg.

Relativt ukjent merkevare
Først ut er en rekrutteringskampanje for å sikre flere søkere til sykepleierstudiet. Kampanjen skal gå på sosiale medier, og består av filmer, artikler, kampanjeside, annonseringsløp i ulike kanaler, konkurranser, merch, med mer.

Byråleder Siri Platou forteller at de er stolte av at VID har valgt dem som samarbeidspartner.

- VID er litt som oss: Kanskje ikke like kjent som de etablerte i bransjen, men minst like flinke og med store ambisjoner. Aldri undervurder en underdog, sier hun.

- Spennende markedsføringsjobb
Brundtland Steder sier seg enig i at VID er en relativt ukjent merkevare.

- Så nå står vi overfor en spennende markedsføringsjobb. Vi er eneste høyskole i landet som kun har utdanninger som gir deg et yrke hvor du kan bety noe for andre, forteller Brundtland Steder.

 Det er de nå klare for å både fortelle og bevise, ifølge kommunikasjonssjefen.

- 2021 blir et spennende år, og covid19 har forhåpentligvis bidratt til å sette søkelyset på de modige heltene i helsevesenet vårt, avslutter han.

Elg ble opprettet høsten 2018 og spesialiserer seg på digital markedsføring, både organisk og betalt. De utvikler strategier, innhold og kreative konsepter til alle digitale flater. Byrået gjør alt av innholdsproduksjon, drifter sosiale medier-kanaler, samt SEO og SEM.