I år ble INMA-arrangementet «8 minutes of Digital Marketing» – som for mange digitale markedsførere er et av årets høydepunkter – avholdt digitalt. Selve innspillingen fant sted 27. januar, og de som hadde kjøpt billetter kunne streame seansen og stemme frem appellen de mente fortjente å vinne frem til 1. februar.

INMA beskriver «8 minutes of Digital Marketing» som et arrangement «der sterke og ledende stemmer fra bransjen får åtte minutter til rådighet for å dele sine meninger – direkte spisset og ufiltrert». I år hadde arrangementet 17 talere som ga sine meninger på temaer innenfor de overordnede hashtaggene for arrangementet - #fremtiden, #markedsføring og #teknologi.

Nå er det klart at det var Sindre Kjosås sin appell, «Naudsynt om nettsider i naud», som gikk av med seieren.

Se Kjosås sin appell nederst i saken. 

- Det føles veldig, veldig kjekt å gå av med seieren. Jeg er svært takknemlig overfor de som stemte på meg. Jeg jobbet veldig mye med å forberede innlegget, så det blir ekstra moro da. Det veldig mange flinke som deltok, så jeg er rimelig paff, sier han til Kampanje. 

Kjosås forteller at han begynte å planlegge innlegget i november, og at han fikk god hjelp av kollegaer presentasjonen, blant annet i form av illustrasjoner. 

- Det er viktig for meg å takke dem også, legger han til.

- Glemmer nettsidene
Kjosås innlegg gikk under #brukeropplevelse, og hadde tittelen «Naudsynt om nettsider i naud».

- Budskapet mitt er at nettsidene kan ofte bli glemt i alt fokuset på kampanjestrategier, annonseplatformer og generelle tiltak som skal dra brukere inn på nettsidene. Men om nettsidene ikke er gode nok, så kan mye av jobben med å skaffe trafikk være forgjeves. Vi burde ha like mye fokus på brukeropplevelse i en nettbutikk som man ville hatt i en fysisk butikk, sier han.

Kjosås er senior SEO- og CRO-spesialist i Sempro, og har tidligere vært vært fagansvarlig og senior SEO-spesialist i RED Performance. Han jobber med å hente inn og analysere data som gir innsikten man trenger for å opparbeide en lønnsom synlighet og konverterende landingssider.