Schibsteds distribusjonsgruppe endte fjoråret med over halvannen milliard i omsetning og veksten i fjerdekvartal ble spesielt sterk. Omsetningen endte totalt på 484 millioner kroner i siste kvartal, opp 36 prosent fra 355 millioner i samme periode i 2019. Distribusjonsgruppen i Schibsted, leverer både aviser og er majoritetseier i de raskt voksende selskapene Helthjem og Morgenlevering sammen med Amedia og Polaris Media.

Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, er svært fornøyd med det gode resultatet.

- Det har vært et spesielt år, som har satt en ny standard for levering i Norge. Vi har opplevd enorm vekst på relativt kort tid, men vi har håndtert det godt og vokst sammen med kundene våre. Stort fokus på enkel og fleksibel levering helt hjem har vært nøkkelen, sier Laksfoss.

Totalt omsatte selskapet for 1.6 milliarder kroner i 2020, en økning på 26 prosent, fra 1,2 milliarder året før. Brutto driftsresultat (EBITDA) kom på 44 millioner kroner, opp fra 39 millioner i 2019.

- Enormt vekst;

Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon, er svært fornøyd med det gode resultatet. - Vi har opplevd enorm vekst på relativt kort tid, sier hun. Foto: Ingar Sørensen.

Leverte nesten ni millioner pakker
Blant flaggskipene i distribusjonsgruppen finner en bklant annet Helthjhemm som under koronaåret 2020 kunne vise til en enorm vekst. Totalt leverte Helthjem nesten ni millioner pakker i fjor, og signerte blant annet store aktører som Europris, Farmasiet og Varner Gruppen, som innebærer blant annet Dressmann og Cubus.

- Helthjem har siden oppstarten hatt fokus på å gi kundene den beste leveringen i Norge - før frokost, til hele Norge - både i hverdager og helg. Dette har fungert svært godt i 2020, og ny undersøkelse vi har gjennomført viser at hele 85 prosent av netthandlerne nå foretrekker hjemlevering foran butikkutlevering. Skillet har aldri vært større, sier daglig leder i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen.

Helthjem tilbyr hjemlevering både fra nettbutikker og mellom privatpersoner, som er produktet med størst vekst - på over 224 prosent fra 2019.

- Vi ser at flere ønsker å sende pakker raskt og enkelt til hverandre, og at mange av handlene kommer fra større markedsplasser som Tise og FINN. Vi ønsker å være en tilrettelegger for gjenbruk gjennom våre tjenester, og når 50 prosent av kundene våre sier at de handler mer brukt som følge en smidig fraktløsning, så viser det at vi gjør en forskjell, sier Angen.