Interessen blant sponsorene for hoppjentene stor og nå er både en ny sponsoravtale og avtale knyttet til verdiprosjektet «Like muligheter» på plass, som Kampanje tidligere har omtalt. 

- I høst stilte jeg meg undrende til behandlingen av de kvinnelige hopperne; de fikk delta på færre renn enn gutta, hoppe i mindre bakker enn gutta, uten at noen egentlig kunne gi en forklaring jeg kunne forstå. Jeg forstår ikke hvorfor en kvinne ikke skal kunne hoppe lengst i verden, sier daglig leder og partner i RSM, Hans Ragnar Berg.

Les også: Sponsor-allianse skyter millioner inn i kvinneidretten – Raja med stikk til norske TV-kanaler

Han sier han derfor gikk inn på en sponsoravtale med hopplandslaget for jenter i fjor samtidig med at han nå også vil være med å finansiere opp «Like muligheter»-prosjektet.

- Etter å ha fulgt jentene tett den siste tiden, forstår jeg nå bedre hvorfor ikke en kvinne i dag har hoppet lengst i verden, det kan forklares av mangelen på like muligheter. Sånn kan det ikke være, hverken i idretten eller i samfunnet for øvrig, sier han.

Her kan du se videointervju med kulturminister Abid Raja og den kvinnelige landslagsutøveren Maren Lundby da de første likestillingsponsorene var på plass. 

- Burde vært en selvfølge
I januar ble «Like Muligheter» lansert og frontet av ambassadørene Maren Lundby, Grace Bullen og Amalie Iuel. Verdiprosjektet jobber for bedre rammebetingelser i jente- og kvinneidretten, og flere bedrifter og selskaper ønsker å bidra til at hverdagen blir bedre for hoppjentene som kun har fått hoppe noen få renn denne vinteren.  Så langt har LO, Coop og Thon gått inn som hovedsamarbeidspartnere, men nå vil altså enda flere bedrifter og selskaper bli en del av den nasjonale dugnaden.

- Vi i RSM er stolte over å få å være med på å tilrettelegge for idrettsglede og mestring, gjennom samarbeidsavtaler med flere idrettsmiljøer i Norge. Vår rolle som aktivitetspartner i prosjektet Like Muligheter gir oss muligheten til å sette ytterligere fokus på et tema som burde vært en selvfølge i 2021, sier Berg.

Revisorselskapet RSM er et av Norges ledende revisjons – og rådgivningsselskap for små og mellomstore bedrifter. Nå blir de aktivitetspartner i Like Muligheter-prosjektet de neste to årene.

- Det er et kjempestort engasjement for likestilling i idretten. Vi blir kontaktet av utøvere, idrettslag, særforbund og bedrifter som ønsker å være med på prosjektet. Det er veldig inspirerende å se den store interessen for i fellesskap å bidra til viktige endringer i idretten. Engasjementet sier dessverre noe om ulikhetene mange føler på kroppen i idretten i dag, sier prosjektleder for Like Muligheter, Marianne Aasland.