Søndag dukker den amerikanske skuespilleren Will Ferrell opp på amerikanske TV-skjermer i reklamepausen på Super Bowl for å fortelle rundt 100 millioner amerikanere at Norge knuser USA på elbilkjøp. Reklamefilmen fra General Motors har allerede fått stor oppmerksomhet, og nå gjør Innovasjon Norge alt de kan for å omsette denne til norgesreklame.

- Det er veldig stas å få oppmerksomhet rundt grønn mobilitet i Norge i beste sendetid i USA, sier internasjonal medierådgiver Yuri Sali.

Innovasjon Norge drifter markedsføringe av Norge som turistnasjon gjennom Visit Norway.

- Vi hadde ikke noen forventinger før denne kampanjen ble lansert, men nå skal vi benytte denne unike anledningen til å synliggjøre Norge i forbindelse med oppmerksomheten General Motors og Will Ferrell har gitt oss. De har brukt en morsom vinkling til å få frem et viktig tema for Norge, fortsetter han.

Se General Motors' Super Bowl-film her!

Håper på flere turister
De har kastet seg rundt for å «surfe på bølgen» i sosiale medier og med oppdatert innhold på visitnorway.com. 

- Våre kolleger på The Explorer kjører en kampanje i sosiale medier som løfter fram norske grønne løsninger og som passer fint i forbindelse med oppmerksomheten General Motors-kampanjen genererer i disse dager. Vi følger nøye med på den internasjonale mediedekningen og i sosiale medier, sier Sali.

Han kaller eksponeringen på Super Bowl «once in a lifetime». 

- Grønn mobilitet er et sentralt tema for merkevaren Norge og Norge blir synliggjort i beste sendetid i USA til 100 millioner amerikanerne. I tillegg har General Motors-kampanjen allerede blitt en snakkis i forkant av Super Bowl og har blitt omtalt i mange amerikanske og internasjonale medier. Vi håper også at denne eksponeringen vil bidra til at Norge blir valgt som destinasjon når det blir mulig å reise igjen.

Han synes også det er morsomt at den norske ambassaden i USA, Utenriksdepartementet og statsministerens kontor er på ballen med egne «svar» på kampanjen.

- Dette gir oss en gyllen anledning til å få Norge til å fremstå som leken i tillegg til å sette fokus på grønne løsninger fra Norge.   

Les mer: Regjeringen falt for bilgigantens «norgesflørt»: - Dette bør man ikke gjøre så ofte

Leverte pizza til Will Ferrell
Som en av få aktører, har Innovasjon Norge fått napp hos Will Ferrell, som spiller hovedfiguren i kampanjen. I en av filmene bestiller Ferrell fem millioner pizzaer med ansjos til den norske befolkningen. Erna Solberg fulgte opp på Twitter med en bestilling på ytterligere 400.000, og med ananas, ikke ansjos.

- Vi fulgte opp «pizzakrigen» mellom Will Ferrell og Erna Solberg og tok kontakt med General Motors. Vi sendte en pizza som takk fra hele Norge for de fem millioner pizzaene som Will Ferrell bestilte i reklamefilmen. Bildet kom fra selveste Will Ferrell via hans team med tillatelse til å dele fra vår side, siden Will ikke bruker Twitter aktivt. Det var veldig gøy at vi fikk det til, sier Sali.

- Ser dere allerede økt interesse for Norge og vår elbil-strategi?

- Det er litt tidlig å si. Vi merker engasjement i våre sosiale medier og oppmerksomhet rundt Norge og grønn mobilitet, noe som er sentralt for merkevaren Norge.    

- På søndag skal 100 millioner amerikanere se denne reklamefilmen, kommer dere til å gjøre noe spesielt da?

- Det er først og fremt fantastisk at 100 millioner amerikanere og mange andre i hele verden får med seg denne reklamen der Norge omtales på en morsom og positiv måte. Innovasjon Norge jobber med noen ideer. Det kan hende at det kommer noen sprell i løpet av helgen.