- Jeg er både stolt og en god porsjon ydmyk over å ta på meg ansvaret for å lede markedsavdelingen i Vipps. Og gleder meg enormt! Ambisjonene videre er naturligvis skyhøye, og jeg skal sammen med en allerede fantastisk flink gjeng, fortsette å bygge Norges råeste marketingmiljø, sier Lars Istre.

Istre erstatter Hanne Norstrøm-Ness, som har nylig gikk til NoA Consulting.

Istre har lang fartstid fra byråverden, både innenfor mediebyrå og reklamebyrå. Han kommer til Vipps fra en stilling som konsulent i SMFB.

- Hvorfor forlater du SMFB? 

- Ene og alene fordi muligheten og rollen i Vipps er så fantastisk spennende. Rett og slett en «once in a lifetime» mulighet. Hvem sier nei til Norges sterkeste merkevare? Ikke jeg i hvert fall, sier Istre. 
 
Istre begynte i SMFB for fem år siden. Han beskriver tiden der som en fantastisk reise, med en bratt læringskurve.
 
-  Å få muligheten til å jobbe med så mange kjente og kjære merkevarer – deriblant Freia og RiksTV– og sette preg på deres veivalg, har vært ganske så kult må jeg innrømme, sier Istre. 
 
- Selvom jeg hadde mange års erfaring fra mediebyrå-verden var det å faktisk lage reklame en helt ny verden som jeg har lært mye av, og vil ta med meg videre. Kreativitet innenfor reklamefaget høres kanskje enkelt ut, men det er ofte en kronglete vei til mål, og er det noe jeg tar med meg fra SMFB så er det nettopp det å kjempe for den kreative kraften, spesielt i denne fragmenterte og støyete mediehverdagen, legger han til. 

Skal forsterke Vipps sin posisjon
Hos Vipps skal Istre ansvaret for marketing, merkevare og kundesenteret, i tillegg til en gjeng på syv personer. Istre vil også spille en viktig rolle i å forsterke Vipps sin posisjon i et marked hvor konkurransen stadig blir tøffere.

-  Det er ikke bare merkevaren, mulighetsrommet og fremtiden innenfor betaling og identifisering som motiverte meg, men også hvordan Vipps bygger kultur. Det er ikke noe som bare står i en fancy stillingsannonse, det er faktisk noe de lever og ånder for, sier han.

Even Westerveld leder Mennesker og merkevare i Vipps. Han gleder seg stort til Istre starter opp 15. februar.

- Lars er hel ved og blir et sterkt tilskudd til Vippslaget. Vi gleder oss til å få på ham drakta - med nytt blikk og friske ideer, digital forståelse og strategisk teft. Lars er fra Hamar, og når man vokser opp så langt fra havet må man tenke stort for å nå langt. Det er veldig vippsete. Nå bygger vi et lag som skal skape Europas beste betalingsapp og levere forenkling i verdensklasse hver dag. Det blir gøy!

Les også: Netthandelsgründere henter markedssjef fra Vipps