I kveld går General Motors på lufta i USA med sin nye reklamefilm som skal vises i pausen på den store Super Bowl-finalen for rundt 100 millioner amerikanere. Der vil de få se en opprørt og sinna Will Ferrell som sier at «visste du at Norge selger langt flere elbiler per innbygger enn USA? Norge!? Vel, det aksepterer jeg ikke».

Filmen har gått som en farsott i norske reklamebyråer den siste uken og rekken av norske annonsører som har kastet seg på begynner å bli lengre enn lang med Harald A. Møller, BKK, Easee, Bertel O. Steen, Innovasjon Norge og Ford som noen av dem.

Søndag kaster også Visit Norway og Circle K seg på med nye oppfølgere på «norgesangrepet» til Will Ferrell og den amerikanske bilgiganten.  Circle K har nå lansert sin svarkampanje «We’re ready» med nedslagsfelt I Norge, USA og resten av verden. I den første filmen spiller Silje Torp Færavaag hovedrollen sammen med ansatte i Circle K. Filmen er tatt opp på Circle K Økern denne helgen.

- På fredag fikk vi brief og løste ideen, og på lørdag produserte vi filmen på snaue to minutter. Vi har jobbet med Circle Ks globale team, og hovedfokuset er å det amerikanske markedet. Så det har vært sjukt mye koordinering med amerikanerne, sier partner og konslent Christian Steen i The Oslo Company.

- Vi har filmet som gale
Han har vært som konsulent, kreatør, manusforfatter og prosjektleder mens den andre The Oslo Company-partneren, Trond Kvernstrøm, har vært regissør. Regissør har vært Hallgrim Haug.

- Vi ser på oss selv som ledende på området elektrifisering og omleggingen til elbiler og følte oss veldig truffet av kampanje til General Motors siden vi bruker erfaringene i Norge til å rulle ut det best mulige ladetilbudet utenfor i Norge og er så smått i gang allerede i Nord-Amerika. Vi så derfor på dette som en mulighet til å svare. Vi har også tatt kontakt med General Motors og spurt om det kommer mer og at vi skal svare på alt, sier kommunikasjonsdirektør i Circle K, Pål Heldaas, til Kampanje

Han sier de allerede sitter klare med flere oppfølgere.

- Vi har filmet som gale i går og vet ikke om det er noe igjen i Christian Steen og gjengen i The Oslo Company. Men vi har en film som er ute nå også har vi en film som blir ferdig de nærmeste timene, sier han.

Nå er han spent på selve hovedfilmen som General Motors skal sende i forbindelse med selve Super Bowl-finalen.

- Det blir sent i natt også?

- Jeg skal se på Super Bowl for første gang.

Ny film fra Visit Norway også
Også Visit Norway er i gang med et svar på tiltale i sitt nyeste stunt i sosiale medier etter at Innovasjon Norge, som drifter markedsføringen av Norge som turistnasjon gjennom Visit Norway, allerede har befattet seg med kampanjen til General Motors en gang. Tidligere denne uken sendte Innovasjon Norge en pizza til Ferrell.

- Vi er fortsatt de eneste i Norge som har fått svar fra Will Ferrell, og håper selvfølgelig å få napp på nytt, sier internasjonal medierådgiver Yuri Sali.

Nå er det reisekunnskapen til Ferrell det handler om og som får gjennomgå. I den nye filmen «Where are you Will?» er det noen ivrige barn som forsøker å hjelpe skuespilleren til å finne fram til Norge. Søstrene Selma og Sofia (10), Theodor (8) og Gaute (8) ville gjerne hjelpe Ferrell med veibeskrivelser, selv om de er litt skuffet over geografikunnskapene hans. Ikledd bunad og Darth Vader-maske, prinsessekrone og sjørøverflagg forklarte de Will hvor Norge ligger.

- Hvis Ferrell skulle finne fram til slutt, utfordrer Selma gjerne på «mackerel slap fight», og Sofia tar gjerne komikeren med på skitur, sier Sali.

- Hadde vært stas med besøk
Filmen må sies å være et svar på den siste General Motors reklamefilmen som ble sluppet på onsdag. Der setter Will Ferrell av sted mot Norge for å «punch us in the face» for å være bedre enn amerikanerne på elektriske biler per innbygger. Med seg på det fryktinngytende laget får han Awkwafina og Ken Thomson. Men gjengen ender opp i Finland og Sverige. Sistnevnte er egentlig Kragerø med Lofoten bak.

- Visit Norway synes det var leit at superstjernen ikke engang klarte å finne fram til Norge, selv om han har vært veldig opptatt av oss i det siste, og han fikk til og med tilsendt en pizza Det hadde jo vært stas med besøk når det er mulig å reise igjen. Derfor kastet Visit Norway seg rundt på torsdag for å hjelpe Will Ferrell og gjengen med å finne fram til Norge, sier Sali.

Det er reklamebyrågjengen i Maverix som har bistått med produksjon av videoen på kort varsel. 

Her kan du se filmen til Visit Norway.