- Kampanjene rundt Black Friday gir inntrykk av at det er penger å spare. Dessverre er ikke dette alltid riktig. Også i fjorårets kampanje fant vi markedsføring som kan ha villedet forbrukerne, og har nå bedt de aktuelle selskapene rydde opp i dette, sier direktør i Forbrukertilsynet, Trond Rønningen, i en pressemelding.

De gjennomførte en tilsynsaksjon etter fjorårets salgsdager Singles Day, Cyber Monday, Black Friday og Black Week og fant feil hos 12 annonsører. I tillegg får to annonsører brev for andre feil som ikke knyttes opp til disse salgsdagene.

I brevene har Forbrukertilsynet tatt opp flere tilfeller av salgsmarkedsføring uten førpriser. Det er også tilfeller der det ikke er skilt tydelig nok mellom varer som har vært på salg og varer til ordinær pris, skriver Forbrukertilsynet. 

Forbrukertilsynet har også funnet prisstatistikk som tilsier at de oppgitte før-prisene ikke er reelle. Prisavslaget har i så fall vært mindre enn reklamen lovet og i noen tilfeller ikke eksistert i det hele tatt.

- Dette viser at næringsdrivende fortsatt har en jobb å gjøre. Det skal være helt tydelig for forbrukerne om noe er på salg eller ikke, sier Rønningen.

Disse selskapene har fått brev i denne tilsynsrunden:

 • Clas Ohlson AS   
 • Byggvarekjeden Montér/Optimera AS   
 • Coop Norge Handel AS   
 • CDON AB   
 • Babycare AS   
 • Kid Interiør AS   
 • Soundgarden HI-FI AS   
 • Cover Brands AS   
 • Blush AS    
 • BliVakker.no AS    
 • Tights.no/Netthandelsgruppen AS    
 • Tilbords Butikkdrift AS/Kitchn Butikkdrift AS   
 • Right Price Tiles AS   
 • Stormberg AS