Årets kundeservice 2020 kårer Norges beste virksomhet på kundeservice og baserer seg på Kantars store kundesentermåling, KSindeks, med over 20.000 intervjuer hvert år.

Prisen deles ut av Kantar, LeadDesk og Tekna. 

I år deler de også ut Koronaprisen, som går til det selskapet som i størst grad har forbedret sin kundeservice under koronaperioden. Denne prisen erstatter prisen for Norges beste kundeservice.

Lyse, Møller Bil og Coop har vært i finalen, men det er Møller Bil som har vært aller best, ifølge kåringen.

- At vi går helt til topps i denne kåringen gjør meg stolt. Senest for halvannen uke siden fikk jeg en påminnelse om hva som bor i organisasjonen jeg er så privilegert å lede: Da flere kommuner på Østlandet måtte stenge ned i møte med den muterte virusvarianten, reagerte de berørte Møller Bil-forhandlerne umiddelbart med å finne gode løsninger for kundene. Den refleksen illustrerer godt hvordan vi har taklet de utfordringene vi alle har brynet oss på siden mars i fjor, sier Sverre Helno, administrerende direktør i Møller Bil, i en pressemelding.

Kundene har blitt spurt om de opplever om de har fått bedre eller dårligere service som følge av koronakrisen, og det er her Møller Bil kommer best ut.

- Vi gratulerer Møller Bil som vinner av det som kan ansees som den mest prestisjefulle av de åtte kategoriene, nemlig Koronaprisen. Møller Bil er den aktøren som i størst grad har hatt en reell forbedring av sin kundeservice i løpet av en periode som har satt store krav til omstilling og nye løsninger, sier Erlend Espedal, ansvarlig for KSindeks i Kantar.

I en digital sending på Teknas nettsider forteller Møller Bil-sjefen at både kultur, kompetanse og systematikk har vært viktig for å skape en god kundeservice.

- Vi oppleves som en sum av alt vi gør. Kultur er definitivt det viktigste suksesskriteriet, men vi holder på med komplekse ting, så kompetanse er utrolig viktig. Gode verktøy, gode systemer og gode treningsprogrammer. De som sitter i første linje har en trygghet om det er kortsiktig lønnsomhet eller en fornøyd kunde som skal styre deg, sier Sverre Helno.