Obos er nominert i hele tre kategorier i ESA Awards som eneste norske selskap. Prisen deles ut i februar av European Sponsorship Association og det er aktiveringen av Skitour2020 og prosjektet Obos Jubel som har oppnådd nominasjonene. 

ESA Awards henger høyt i sponsorbransjen, og er selve europamesterskapet i sponsing med bidrag sendt inn fra hele Europa. Nåløyet er trangt for å komme på en såkalt «shortlist», der Obos har havnet innenfor kategoriene «Best Use of Digital Channels», «Sport Sponsorship €1M - €5M» for Skitour2020 og kategorien «Best Ethical Response to Covid-19» for Obos Jubel.

Vil dele nominasjonene
- Tre nominasjoner er rett og slett fantastisk, sier Hege Irene Asplund til Kampanje.

Asplund, som har vært prosjektleder i Obos for begge prosjektene, sier et godt sponsorarbeid starter med klare mål for hva en skal oppnå.

- Deretter kommer gode ideer på hvordan en skal nå det målet. Vi visste at vi hadde nådd målene våre, men det er alltid gøy å teste jobbene mot andre. På den måten lærer vi. Og det gjør oss også bedre. Disse nominasjonene deler vi med både Norges Skiforbund og JCP, sier Asplund.

Les også: TikTok-suksess for Obos-maskoter: - Nytenkende måte å aktivere et skisponsorat på

- Det vil være en bragd
Obos kjemper mot globale merkevarer som Premier League-klubbene Chelsea og Liverpool, ølprodusenten Guinness og tex-mex merket Old El Paso. Daglig leder i Sponsor- og eventforeningen, Janette Haukland, sier det er utrolig stort å bli nominert til tre priser i konkurransen.

- Med de gigantene som er med i disse kategoriene sier det litt om kvaliteten og innovasjonen fra Obos og vi er stolte av å ha de med i foreningen, sier Haukland til Kampanje.

- Er det sjeldent et norsk selskap er nominert til flere priser?

- Norske bedrifter har vært nominert i flere år og enkelte ganger i flere kategorier. Gjensidige vant en kategori i fjor. Norge er høyt ansett i europeisk sponsorship verden og vi konkurrerer ofte i toppsjiktet, sier Haukland.

På spørsmål om hvor stort det vil være å slå globale giganter som Chelsea og Liverpool svarer Haukland:

- Det vil være en bragd og veldig stort, men vi er ikke overrasket. Obos har vist en utrolig evne til nytenking, kreativitet, samfunnsengasjement og fokus på ROI og effekt. Det hadde vært fantastisk om de vinner en av kategoriene!

Saken fortsetter etter bildet.

Obos-maskotter 980 674.jpg
Populære maskotter: De blå Obos-maskotene var godt synlige under Ski Tour 2020. Foto: JCP

Skiforbundet og JCP jubler
Petter Ekran
, markedsansvarlig i Skiforbundet, sier det er gøy med partnere som tør å tenke nytt og innovativt.

- I løpet av de ti dagene Skitour 2020 varte begynte både publikum og TV-kameraene å elske maskotene som skapte et engasjement både innenfor tradisjonelle media flater og nye media flater. Vi gleder oss over suksessen og ikke minst å fortsette og jobbe med Obos. Obos er en partner som tør å utfordre oss, og de utfordringene tar vi på strak arm sier Ekran.

Eventbyrået JCP sier de skapte Norges første TikTok-suksess sammen med Obos.

- Innovative og effektive sponsoraktiveringer som dette har blitt en viktig nisje for JCP og da er det gøy å måle krefter med Liverpool og verdenscupen i Rugby, sier Kim Reksten Grønneberg, rådgiver i JCP PRAD under Ski Tour 2020.

Les også: Kårer Norges 12 mest lovende martech-selskaper - se lista her