Forbrukerrådet klager nettgiganten inn for brudd på markedsføringsloven etter å ha undersøkt hvordan det er å si opp abonnementet på Amazon Prime, strømmetjenesten til en av verdens største nettbutikker. Her kommer det frem hva rådet kaller «manipulerende designgrep.»

- Vi tvinges gjennom en rekke sider, hvor vi gang på gang må bekrefte at vi faktisk vil si opp, sier Forbrukerrådets direktør Inger Lise Blyverket til NRK Beta.

Funnene kommer frem i rapporten You can log out, but you can never leave. Her kan du se en av Twitter-meldingene Forbrukerrådet har publisert torsdag morgen. 

Amazon tilbakeviser påstandene om «manipulerende designgrep» som skal gi brukerne «dårlig samvittighet og skape usikkerhet» ved oppsigelse av abonnementet.

- Kundenes tillit er kjernen i alle våre produkter og tjenester, og vi avviser påstanden om at vår kanselleringsprosess skaper usikkerhet, svarer Amazon i en uttalelse.

Selskapet vektlegger selv at informasjonen de legger frem for brukere som vil si opp, kun er en fullstendig oversikt over alle fordeler og tjenester medlemmene er i ferd med å miste.

- Amazon gjør det enkelt og klart for Prime-medlemmer å kansellere deres abonnementer når som helst, gjennom noen få klikk på nett, en kjapp telefonsamtale, eller ved slå av automatisk fornyelse av medlemskapet, står det i uttalelsen.

Globalt har Amazon Prime mer enn 150 millioner medlemmer og det er ventet at Amazon vil etablere en fullverdig nettbutikk i Norge etter at nettgiganten etablerte seg i fjor i Sverige.