Coop Mega har lenge vært sponsor av Øyafestivalen i Oslo, men det er ikke alle som har satt så stor pris på maten de har servert der. I 2019 fikk sponsoren terningkast to av Jimmy Øien i en anmeldese på Godt.no for sin Øya-meny. Det ble startpunktet på en ny reklamekampanje.

Nå har de utfordret Øien, som er Bocuse d´Or-vinner og kokk hos Rest, til å lage menyen til årets festival - etter at fjorårets festival måtte avlyses.

- Terningkastet inspirerte oss rett og slett til å tenke nytt. Vi tenker utvikling hele tiden og dette var et perfekt spark bak fra en fyr og en fagperson vi setter høyt, sier markedssjef i Coop Mega, Tina Weiby.

De har fått med seg reklamebyrået We Are Live på kampanjen som gikk på lufta denne uken.

- Når Norges mest banebrytende og inspirerende kokk gir slike tilbakemeldinger, må vi selvsagt ta det på alvor. Og vi tenkte umiddelbart at det aller kuleste var å utfordre Jimmy Øien selv til å slå tilbake sammen med oss. Når han da med stor entusiasme tenkte det samme, var dette en no-brainer, sier Andreas Borgen i We Are Live.

Koronapandemien gjorde det enklere for Jimmy Øien å si ha til å være med på prosjektet, forteller kokken selv.

- Dette prosjektet fikk meg gira umiddelbart. Da Norge stengte ned fikk det dramatiske konsekvenser for både kultur og restaurantbransjen. I slike tider må man tenke annerledes. Vi får synliggjort all den fantastiske matproduksjonen som foregår i Norge og sammen med noen av de sjukt bra artistene vi har i landet. Målet er å friste alle som gleder seg til Øya 2021 med både mat og musikk på høyt nivå, sier Øien.

«Jakten på Øyamenyen» er blitt en serie reklamefilmer der Øien reiser Norge rundt i jakten på de beste og mest bærekraftige råvarene i møte med noen av de største Øya-artistene på deres hjemmebane. Jærens Vidar Landa i Kvelertak og Oslos Arif, samt to foreløpig hemmelige aktører fra henholdsvis Lillestrøm og Tromsø, er blant profilene som er med på prosjektet.

- Dette har vært utrolig kult for oss i Coop Mega å jobbe med. Vi heier på mangfoldet og som hovedsponsor av Øyafestivalen er vi stolte av å løfte både festivalen, norsk matkultur og norske artister i et slikt prosjekt. Når Norges råeste kokk på bærekraft er med på laget, sier det selv hvor bra det passer for oss som er så opptatt av det samme, sier markedssjef Tina Weiby.

Coop Mega og Wer Are Live har samarbeidet med No Name Oslo, Ekko Agency og Magga og Anders på produksjon.

Øyafestivalen er planlagt - dersom koronasituasjonen tillater det - å finne sted 10. til 14. august i år.