Saken er oppdatert med nye kommentarer.

Burger King har i dag avdekket deres nye logo som skal erstatte den kjente blå, gule og rødfargede logoen deres. Det er over 20 år siden sist Burger King endret logo, skriver CNN

Hamburgerkjeden vil nå få en ny visuell identitet og i takt med logobytte endres også ansatteuniformer og innpakningspapir.

Restaurantene vil også gå gjennom en forandring. Det finnes nesten 18.800 Burger King-restauranter rundt om i verden, og noen av de norske har allerede endret utseende forteller Heidi Moss, markedssjef i Burger King Norge, til Kampanje.

- Gjestene våre kan allerede oppleve det helt nye Burger King på våre restauranter i Strandgaten og Horisont i Bergen, og på den nybygde Burger King Rygge. I løpet av 2021 skal det nye designet være klart på enda flere restauranter i Norge. Og om få år kan man forvente og se vår nye profil over hele Norge, og i resten av verden, sier Moss.

Her kan du se Burger Kings gamle og nye logo:

ny logo burger king 980.jpg

- Forteller hvor vi skal
Det er byrået JKR Global som står bak logoskiftet. Den nye profilen skal i større grad representere Burger Kings verdier og nye retning.

- Design er et av de viktigste verktøyene vi har for å kommunisere hvem vi er og hva som er viktig for oss. Vårt nye design forteller historien om hvor vi kommer fra og hvor vi skal, sier Moss.

Les også: Storeslem for Burger Kings muggburger

Det amerikanske bransjebladet Adweek siterer Fernando Machado, global markedsdirektør, Restaurant Brands International.

- Kilden til inspirasjon var logoen vi hadde fra 69 til 1999, sier Machado.

- Den store forskjellen nå er at vi har justert fargene for å gjøre de mer levende og mer lik fargene på maten. Og vi har justert proporsjonene på brødet for å ligne mer på produktene vi selger, fortsetter han.

Nytt design:

Slik vil Burger King-produkter se ut fremover. Foto: Burger King