Big One lanserer nå et nytt kommunikasjonskonsept med filmen «Crave more». Målet er å få flere til å oppdage at Big One i frysedisken og samtidig sørge for en distinkt posisjonering av merkevaren.

- Vi ønsker å gi Big One en tydelig stemme i kampen for kompromissløs pizzanytelse med sterke brand cues og pizzabilder som er så digge at du får vann i munnen bare av å tenke på dem, sier brand manager for BigOne Karen Skøien i Orkla Foods. 

Bak den nye kampanjen står Grid Branding. Da Big One gikk ut på pitch i slutten av 2020 var det den nye kommunikasjonsatsningen til det Oslobaserte merkevare- og designbyrået som gikk av med seieren.

- En rå tone of voice
Byrået har allerede utviklet et nytt pakningsdesign for Big One, men lager nå også reklame som del av sin nye satsning på helhetlige merkevareopplevelser.

- Brand codes er et hett tema i en mediehverdag hvor merkevarer skal fylle stadig flere flater og korte formater. Kravet er umiddelbar merkegjenkjennelse. For Big One svarer vi på den utfordringen blant annet ved å integrere visuelle kjennetegn fra pakningsdesignet, som blåfargen, bold typografi, og en rå tone of voice, sier rådgiver i Grid Branding, Thomas Grotle.

Her kan du se en av de nye reklamefilmene.


- Personligheten til merket
Filmene er produsert av Flambert med Henrik Henriksen på regi og musikken komponert og produsert av Verdens sterkeste mann.

Kreatørene bak, Hans Peter Hagen og Marianne Salomonsen i Grid Branding, sier det var en spennende utfordring å vise at det er mulig å være tett på produkt, og samtidig stå ut i kategorien.

- Det har vært viktig å få frem personligheten til merket. Big One er american style pizza som går all in for å gi forbruker den beste pizzanytelsen. Derfor er både musikken og pizzabildene langt heftigere enn hos konkurrerende merker, sier kreatørene.

Les også: BigOne til kamp mot måtehold: - Ikke kjøp munkepizza

- Dette har vært en spennende prosess som har gått ekstremt raskt, takket være en stram brief som resulterte i en tydelig ide. Våre dyktige samarbeidspartnere verdiøkte ideen vesentlig takket være deres høye fagkunnskap. Jeg synes det er veldig inspirerende hvordan noe så generisk som matbilder har blitt gjort distinkt og unikt med en tydelig attitude og avsenderidentitet, sier Ingrid Rønneberg Næss, markedssjef på pizza i Orkla Foods Norge.

Den nye kampanjen lanseres nå på TV, sosiale medier og Web-TV.

Les også: Designbyrå skal hjelpe NTNU-studentene med å finne frem