Det fem år lange samarbeidet mellom Therese Johaug og det kinesiske teknologiselskapet Huawei er kommet til veis ende. Det skriver NRK., som viser til en pressemelding fra Huawei om at de har frigitt Johaug fra hennes kontrakt med umiddelbar virkning for å la henne «fokusere all sin energi på det som bør være hennes fokus, nemlig å forbli den beste langrennsløperen i verden».

Samarbeidsavtalen har blitt satt under press etter en avsløring i The Washington Post om at Huawei hadde testet en teknologi for ansiktsgjenkjennelse som kunne utpeke uighurer, en undertrykket minoritet i Kina.

Les også: Kommunikasjonssjef i Huawei sier opp etter avsløringer

Therese Johaugs manager Jørn Ernst sier til NRK at de setter pris på at Huawei frigir henne fra kontrakten.

- Vi har satt stor pris på det samarbeidet vi har hatt med Huawei som selskap, og de menneskene vi har lært å kjenne der, sier han – og ønsker ikke å kommentere saken utover det, sier han.