Reklamebyrået Dinamo har i samarbeid med Helse Vest laget en kampanje som skal bidra til å bryte ned tabuer og myter rundt selvmord.

- Å forsøke å forsterke den åpenheten vi ser rundt dette temaet i samfunnet har vært viktig i arbeidet med kampanjen. Vi har jobbet med denne problemstillingen i over to år, og selv om det er krevende, føler vi oss heldige som får lov til å være jobbe med en så viktig sak, sier kreativ leder i Dinamo, John Rørdam.

De har fått med seg flere profilerte mennesker for å løfte budskapet, inkludert Erik Thorstvedt, Alexandra Gjerpen, Marco Elsafadi, Myra, Kristoffer Joner og Maud Angelica Behn.

- Jeg har noe viktig jeg vil si til alle som tenker på å ta sitt eget liv, sier Maud Angelica Behn (17) i en av kampanjefilmene.

Maud Angelica Behn er blitt hyllet for sin åpenhet etter at faren - Ari Behn - tok sitt eget liv i fjor. Denne åpenheten fortsetter hun med i denne kampanjen.

- Du kan få hjelp og ting kan bli bedre. Det er mange som vil og kan hjelpe deg. Alle i denne verden fortjener kjærlighet og glede. Det gjør du også. Aldri tenk at det blir bedre hvis du er borte. Det kan jeg love deg er så innmari feil, fortsetter Behn i filmen.

Ifølge Helse Vest er informasjonskampanjen er blitt ytterligere aktualisert i forbindelse med koronapandemien med rapportering om økte symptomer på angst og depresjon, ensomhet, isolasjon og passivitet i befolkningen.

- Kampanjen kommer på et veldig passende tidspunkt. Fordi mange har det ekstra tøft nå, er det viktig å synliggjøre at det finnes hjelp og hvilket hjelpetilbud som finnes i kommuner, frivillige organisasjoner med hjelpetelefoner, og i spesialisthelsetjenesten, sier assisterende fagdirektør i Helse Vest RHF, Ola Jøsendal.

Teamet i Dinamo som står bak kampanjen er Hannah Hagtvet Hjeltnes, Kari Sørby, Kate Hagen, Unni Rolfsen og John Rørdam, mens Pål Laukli har skutt filmer og bilder sammen med Mathias Ingvoldstad.

nettsiden til Helse Vest har det samlet lenker til mange gode nettsider, tips og råd om hvor det er hjelp å få om man sliter med selvmordstanker.