Universitetet i Oslo har valgt kommunikasjons- og eventbyrået Macsimum til samarbeidsparter for å gjennomføre den Internasjonale Matematikkolympiaden (IMO) i 2022.

Dette blir den 63. matematikkolympiaden i rekken og for første gang er det Norge som skal samle over 600 ungdommer fra mer enn 100 land. Arrangementet skal finne sted i juli 2022.

- Vi er svært stolte over å vinne dette anbudet, særlig i en tid preget av et presset marked og høy konkurranse, sier prosjektleder Janece Mack Roald og produsent Bjørn Tumyr fra Macsimum i en pressemelding.

- Her er det snakk om prestasjoner i særklasse. På sitt felt – i sine aldersgrupper – er det ingen over, ingen ved siden. Ikke best i klassen, men best i verdensklassen! Det betyr at vi må stille like høye krav til oss som prosjekterer IMO 2022.

De har fått med seg Rebel som stiller med studio-, utstilling- og konferansefasiliteter. De vil bli brukt som base for deltakere og støtteapparatet. 

- IMO 2022 er et stort og komplekst arrangement som stiller matematiske krav til presisjon og nøyaktighet samtidig som det er viktig å være fleksibel og tilpasningsdyktig. Vi ønsker dessuten å arrangere en olympiade med det lille ekstra, og med Macsimum og Rebel på laget ligger alt til rette for at vi kan etablere en kunnskapssone fra IMOs hovedhotell Scandic St. Olavs plass til Universitetets bygninger ved Tullinløkka og Karl Johans gate, sier Yngvar Reichelt, kontorsjef ved Matematisk institutt, UiO.

- Her skal det være rom som byr på spennende og interessante aktivitet og soner for avslapping og rekreasjon. Vi gleder oss til et kreativt og spennende samarbeid med Macsimum i arbeidet med å skape en flott matematikkolympiade og et arrangement som viser frem Oslo og Norge, fortsetter han.