Karsten Warholm (24) har skrevet under en samarbeidsavtale med energidrikk-merket Red Bull. Avtalen har i første omgang en varighet på to år fra årsskiftet.

- Dette er en avtale som gir spennende muligheter som jeg ikke har hatt tidligere, sier Warholm.

- Karsten Warholm er en ener både på og utenfor friidrettsbanen, og han er en nasjonalhelt som vi gleder oss til å gi vinger på karriereveien mot nye store idrettsøyeblikk, sier Thea Moen, kommunikasjonssjef i Red Bull.

Når det gjelder eksponering, kommer Warholm til å bruke Red Bull-logo på hodeplagg og konkurransedrakt når det er naturlig og i tråd med gjeldende regelverk.

- God avtale
Manager og mor Kristine Haddal er glad for at avtalen med Red Bull nå er i boks.

- Dette er en avtale som vi har jobbet med lenge, og som er av individuell karakter slik at den skal passe best mulig for de behov som Karsten har – samt at det skal være en god avtale for Red Bull. Vi mener at dette er en god avtale for begge parter, og vi gleder oss til å starte realiseringen av den, sier Haddal.

Norges Friidrettsforbund har godkjent denne avtalen som en personlig avtale. Friidrettsforbundet har selv sponsoravtaler med Tine, Extra, Gjensidige og Ragn Sells i dag.


- Godt selskap

Red Bull har blant andre friidrettsstjerner som den svenske verdensrekordholderen Armand Duplantis i stavhopp og den dobbelt regjerende verdensmester Mutaz Barshim i høydehopp i sin utøverportefølje.

Av norske utøvere har Red Bull utøvere som blant annet Henrik Kristoffersen (alpint), Nora Mørk (håndball) og Kjetil Borch (roing) med flere i sitt team.

- Det er selvsagt hyggelig å komme inn i et så godt selskap av verdenstopper, også norske verdenstopper i sine disipliner. Dette er en reise som jeg gleder meg til, sier Warholm.

Les også: Red Bull bytter reklamebyrå i Norge