Gjensidige og Norges Håndballforbund (NHF) er enige om å fortsette sponsorsamarbeidet i fire nye år. Dette betyr at samarbeidet vil ha vart i hele 33 år når den nye avtalen utløper, noe bortimot en norgesrekord i langsiktig sponsorsamarbeid.  

Den nye kontrakten ble signert utenfor Gjensidiges hovedkontor i Oslo sentrum i forkant av håndball-EM for kvinner som starter opp i Danmark. 

- Dette er en virkelig god nyhet for alle som er glade i norsk håndball. Gjensidiges misjon er å skape trygghet gjennom å sikre liv, helse og verdier på en bærekraftig måte, og dette blir det fjerde tiåret hvor de bidrar til nettopp trygghet og forutsigbarhet for norsk håndball, sier kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu.

Allbu vil ikke si hvor mye penger den nye avtalen er verdt.

- Nei, det ønsker vi ikke å kommentere, sier Aalbu.

Dagens avtale skal imidlertid ha hatt en verdi på rundt ti millioner kroner i året. Med en ny fireårsperiode i bunn, er håndballforbundet trolig sikret et sted mellom 40-50 millioner kroner i nye sponsorinntekter.  

Les også: Derfor sponser Gjensidige våre største OL-håp

Feirer 30 år som sponsor til sommeren
Dagens avtale presenteres dagen før håndballmesterskapet for kvinner i Danmark starter opp, og rett før dagens avtale løper ut. Med ny avtale på plass rekker dermed Gjensidige å feire 30 som sponsor av håndballen til sommeren.

- Den nye avtalen er et meget godt utgangspunkt for å bygge videre på det gode samarbeidet partene har utviklet gjennom snart 30 år. Gjensidige er stolte av å være hovedsponsor for Håndballjentene, 

Gjensidige vil bli en godt synlig samarbeidspartner både i topp og bredde i norsk håndball i årene som kommer, sier konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad.

- Vel så viktig som toppidrett er breddeidretten, og i den nye avtalen er det også tatt høyde for nye prosjekter og konsepter som skal komme grasrota og breddeidretten til gode. Det er spesielt viktig for oss i den tiden vi er inne i, å være en forutsigbar samarbeidspartner som står støtt med våre partnere. Vi ser frem til fire nye år sammen med håndballen, og gleder oss nå til å følge Håndballjentene i EM, sier konsernsjef Baastad.

- Et kroneksempel
Kommersielle sjef i Norges Håndballforbund Jan Erik Aalbu sier «Gjensidige-vekteren på trøya for lengst er blitt et kjennemerke for håndballjentene.»

- Derfor er vi glade for at selskapet fortsatt vil være hovedsponsor for Håndballjentene og alle yngre landslag på damesiden. I tillegg lanserer vi og Gjensidige i fellesskap en rekke spennende prosjekter i løpet av avtaleperioden. Sponsorsamarbeidet med Gjensidige er et kroneksempel på et langsiktig og godt partnerskap, sier Aalbu.

Partene vil sette i gang landsomfattende prosjekter, deriblant et bærekraftsprosjekt som blir en av bærebjelkene i den nye avtaleperioden.

Den første sponsoravtalen mellom partene ble inngått i 1991.