Denne uken skrev Kampanje om at Gjensidige og Norges Håndballforbund (NHF) er blitt enige om å fortsette sponsorsamarbeidet i fire nye år. Dermed vil samarbeidet ha vart i hele 33 år når den nye avtalen utløper, noe som trolig gjør avtalen til Norges lengstlevende sponsoravtale.

Den nye kontrakten ble signert utenfor Gjensidiges hovedkontor i Oslo, i forkant av et veldig annerledes håndball-EM for kvinner som startet opp i den lille byen Kolding i Danmark i dag.  

- Håndballjentene er det mest populære laget, med det absolutt beste omdømmet i Norge uavhengig av idrett. I tillegg så har vi hatt stor suksess med å benytte de gode profilene i eksterne kampanjer som har skapt god effekt. Avtalen skaper i tillegg stolthet blant egne ansatte, da det interne perspektivet også er viktig for oss i Gjensidige, sier Stian Grøstad, sponsorsjef i Gjensidige til Kampanje. 

Torsdag kveld spilte Norge sin første landskamp i årets håndball-EM mot et koronarammet Polen og herjet i åpningskampen med kalassifrene 35-22. 

Store summer
Han sier at de fortsatt ser på Håndballjentene som det mest spennende og interessante sponsorobjektet i Norge i dag.

- De er smilende, positive og fremstår som et lag. I tillegg presterer de godt, noe de har gjort i flere tiår. God kultur og gode resultater er noe vi ønsker å assosiere Gjensidige-merket med også framover, sier Grøstad. 

Det er store summer det er snakk om når et av landets heteste sponsorobjekter skal avtalefestes. Etter det Kampanje kjenner til er det snakk om over ti millioner kroner for den nye avtalen. Dermed er det fort snakk om 40-50 millione kroner for hele avtaleperioden.

- Vi ønsker ikke å kommentere beløp, men kan bekrefte at det er en avtale begge parter er godt fornøyde med, sier Grøstad.

- Står last og brast ved avtalene
Men som sponsor har ikke 2020 vært det beste året. Grøstad bekrefter at Gjensidige «selvfølgelig» har tapt sponsorkroner i form av å miste noe profilering og oppmerksomhet knyttet til arrangementer som har blitt avlyst eller utsatt på grunn av koronakrisen.

- Vi tok allikevel tidlig i år en beslutning om at vi skulle stå last og brast med alle sponsoravtalene vi har, selv om det i 2020 ville bli redusert aktivitet. Som en stolt idrettssponsor og stor samfunnsaktør er det viktig for oss å være en stødig og forutsigbar partner som skaper trygghet når det trengs som mest, sier Grøstad. 

- Ser dere frem til EM-festen nå, eller har dere måttet avlyse mange planlagte aktiviteter?

- Vi ser frem til at håndballjentene kan spille EM, da mesterskapene i desember er blitt en viktig førjulstradisjon for veldig mange. Det blir kanskje ekstra viktig i år at håndballjentene kan være med på å skape idrettsglede og gode øyeblikk i et 2020 som har vært utfordrende for mange mennesker, sier Grøstad. 

Håndballsponsor:

Det har vært mye sponsormoro for Gjensidige blant annet med seier under den forrige Spot-festen. I koronaåret 2020 har det ikke vært like moro for sponsorsjef Stian Grøstad til venstre og resten av sponsorteamet til forsikringsgiganten. Foto: Eivor Eriksen.