Hvert år deler DNB ut en julegave på hele én million kroner til et veldedig formål. Tidligere har blant annet Barnekreftforeningen fått julegave av banken. I år retter DNB fokus mot mental helse, og gir gaven til Mental Helse Ungdom.
 
I fjor slet to av ti barn og unge med sin mentale helse, forteller Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB til Kampanje. I år ser tallene ut til å dobles, og derfor falt valget på Mental Helse Ungdom. Videre forteller Lunde at hele 38 prosent av alle unge sier at de føler seg ensomme.
 
- Vi jobber mye med Ung-segmentet i vårt markedsarbeid og har sett tallene rundt mental helse og unge tidligere, men denne økningen er alarmerende. Vi lnsket derfor å ta D-en ut av DNB, for å si «NB! Dette må vi ta på alvor», utdyper Lunde over.
 
I tillegg til å gi julegave til Mental Helse Ungdom, tror de det er viktig å få opp oppmerksomheten rundt tematikken, fortelle hvor man kan få hjelp og hvordan man eventuelt kan hjelpe.
 
- Derfor kjører vi denne NB-kampanjen, sier markedsdirektøren.

Kampanjen er utviklet og produsert av Try og One Big Happy Family. Halfdan Ullmann står for regi.

Se den nye filmen nederst i saken.

- Tydelig at det engasjerer 
I går gikk de ut med en ny kampanjefilm, parallelt som bankens logo endres på alt fra filialene deres, til digitale flater, og i samarbeid med sponsorpartnerne deres.

Lunde forteller at de ikke har tall på filmen ennå, men at de ligger an til å slå sin egen delingsrekord på Instagram.
 
- Det er tydelig at dette engasjerer og jeg håper virkelig at budskapet når frem til alle som trenger å høre det, legger hun til.
 
- Mange unge sliter psykisk for første gang
sine hjemmesider skriver DNB at Mental Helse Ungdom jobber på mange fronter og med ulike tiltak for å bedre barn og ungdoms psykiske helse, og at de i år har fått enda en ny utfordring.
 
- Det er nå veldig mange unge som sliter psykisk for første gang på grunn av pandemien og tiltakene. Vi vet at første gangen du opplever psykiske utfordringer, er det vanskelig å sette ord på hva som foregår. Derfor bruker du ofte lang tid på å søke hjelp, sier Line Toft, kommunikasjons- og innsamlingssjef i Mental Helse Ungdom.
 
Tidligere i år lanserte de en helt ny chattefunksjon for unge mellom 18 og 36 år, som er åpen mandag, tirsdag og torsdag fra klokken 17 til 20. Tjenesten betjenes av frivillige med opplæring i utfordringene aldersgruppen har. I julen vil de holde åpent alle dager.
 
- Vi er bekymret for dem som venter for lenge med å snakke med noen. Derfor er vi veldig glade for julegaven fra DNB som i første omgang bidrar til at vi kan utvide chattetjenesten i julen, sier Toft.

Se kampanjefilmen her:

Se også D-en forsvinne fra DNB-logoen: