Norges lengstlevende kongressarrangører, Congress-Conference (CC) og Gyro Conference, skriver i en pressemelding at de to selskapene nå inngår et partnerskap. Gyro Conference er tilknyttet Gyro, landets største eventbyrå.

Tom Erik Hovde, daglig leder i Gyro Conference, sier til Kampanje at CC nå avvikler selskapet sitt, og at Gyro Conference gjør en eiendomsoverdragelse av CCs eiendeler. 

De to gjenværende ansatte i CC, daglig leder Mimi Cathrine Waage og styreformann Øivind R. Lie, blir nå ansatt i Gyro Conference gjennom konsulentavtaler. Samtidig har tre ansatte i CC har dermed mistet jobben. 

- Vi er både ydmyke og stolte over at Congress Conference og Gyro Conference samler kreftene i en vanskelig tid. Congress Conference med Waage og Lie har i flere tiår vært en kvalitetsleverandører innenfor kongress og konferansemarkedet både i Norge og utlandet, sier Hovde. 

Han legger til at Wage og Lie har unik kompetanse, og erfaring som vil gi Gyro Conference slagkraft i årene som kommer. 

-  Ikke minst er jeg overbevis om at dette er ett partnerskap som vil komme våre felles kunder til gode. Vi ser frem til ett godt samarbeid og håper vi snar igjen kan treffe våre kunder og samarbeidspartnere for planlegging av fysiske arrangement.

Planer intensivert under koronakrisen
CC har de siste årene hatt en omsetning på rundt 45 millioner kroner i året, men i 2019 gikk selskapet med 1,7 millioner kroner i underskudd. 

- Er det koronakrisen som har ført til avgjørelsen om at dere går sammen?

- Vi har hatt samtaler lenger enn koronakrisen, men vi har intensivert samtalene de siste månedene, sier Hovde. 

- Vi er begeistret over å ha inngått dette partnerskapet med Gyro Conference, og ser frem til alle de spennende prosjektene vi skal gjennomføre med våre forente krefter. Gyro Conference har i mange år vært en ledende aktør innenfor event-, kongress- og konferansemarkedet, og har gjennomført noen av de mest komplekse arrangementene som har blitt avholdt i Norge de siste årene. Vi ser frem til å jobbe tett med Tom Erik Hovde og hans team, og kunne tilby våre kunder et enda bredere spekter av tjenester, sier CC-styreformann Lie. 

Begge parter skal være er enige om at de sammen vil vi stå langt sterkere i møte med fremtidige utfordringer og muligheter i konferanse- og eventmarkedet, og peker på at de sammen vil få en betydlig kundeportefølje.