Som Kampanje omtalte i helgen, har Clear Channel blitt utsatt for innbrudd i flere av sine reklamestativ i helgen og ordinære plakater har blitt byttet ut med kampanjeplakater som går til angrep på Wizz Air.

Plakatene tar i bruk utseendet og virkemidlene til Wizz Airs egen utendørskampanje, men oversikten over de ulike flyselskapenes CO2-utslipp er byttet ut med et «bullshit-meter» med Wizz Air på topp.

«Ifølge Wizz sin reklameplakat er de Europas grønneste flyselskap fordi de slipper ut 57.2 gram CO2 per km mot 70 gr/km hos Norwegian og 95g/km hos SAS. Uansett hvilke regnemåter eller målestokker man bruker, blir ikke flyreiser grønne», står det på plakaten som både har blitt observert på Bislett og på Sagene i Oslo lørdag.

- Har dialog med politiet
Hærverk, forklarte Clear Channel til Kampanje søndag, og nå forteller pressekontakt Peder N. Aarum at de vil politianmelde saken.

- Vi har en dialog med politiet om dette, og kan ikke uttale oss noe mer om saken. Det er politianmeldt og vil bli tatt videre, sier han.

- Har dere opplevd lignende tidligere?

- Ikke av noe betydning, men det har eksistert. Vi tar det seriøst hver gang og går til politianmeldelse.

- Hva slags dialog har dere med Wizz Air om dette?

- Dialogen med Wizz Air ønsker vi at forblir mellom oss og vår kunde.

Kamopanje har vært i kontakt med politiet i Oslo, men det har foreløpig ikke lyktes oss å få anmeldelsen bekreftet fra politiets side.

Wizz Air svarer
Kommunikasjonssjef i Wizz Air, Andras Rado, skriver i en e-post til Kampanje at de forventer at Clear Channel, som Norges største utendørsselskap, «håndterer dette».

- Utover det, er det opplagt at disse vandalene bor og jobber i Oslo, og ikke er opptatt av transporttilbudet i resten av landet. Det er mer enn arrogant å anbefale folk å ta tog når togtilbudet i Norge generelt er dårlig, spesielt fordi det ikke går tog til destinasjoner som Kirkenes, Alta, Tromsø og Evenes. Folk som skal hjem til jul bør heller velge Wizz Air, som tilbyr fornuftige priser og Europas minste klimaavtrykk, avslutter han.

Kampanje har ikke klart å oppdrive hvem som står bak kampanjen.

Les mer: Aksjonister i strupen på Wizz Airs PR-kampanje: - Dette er hærverk