«Ikke fly Wizz Air (eller noen andre flyselskaper», «Ta toget i stedet!» er hovedbudskapet i en reklameplakat som var på utstilling i et reklamestativ i Oslo lørdag kveld.

Reklameplakaten tar i bruk utseendet og virkemidlene til Wizz Airs egen utendørskampanje, men oversikten over de ulike flyselskapenes CO2-utslipp er byttet ut med et «bullshit-meter» med Wizz Air på topp.

«Ifølge Wizz sin reklameplakat er de Europas grønneste flyselskap fordi de slipper ut 57.2 gram CO2 per km mot 70 gr/km hos Norwegian og 95g/km hos SAS. Uansett hvilke regnemåter eller målestokker man bruker, blir ikke flyreiser grønne», står det på plakaten.

Selv om reklameplakaten tilsynelatende er kjøpt og betalt, har ikke Clear Channel, som eier reklamestativet vært involvert. Det forteller deres pressekontakt Peder N. Aarum.

- Dette er hærverk og vi er på saken, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

Akkurat denne reklameplakaten hang bak glass i et av Clear Channels reklamestativ på Bislett i Oslo, men Kampanje får også opplyst at en tilsvarende plakat er blitt observert på Sagene.

- Hvordan har de kommet seg inn?

- De bryter seg inn og vi jobber som sagt med saken nå, skriver Aarum.

Plakaten er signert Pizz og kobles til nettsiden barepiss.no, som i skrivende stund ikke er i bruk. Det har heller ikke lykkes Kampanje å finne ut hvem som står bak.

Wizz Air har ikke svart på vår henvendelse.

Flere steder:

Reklameplakaten er både observert på Bislett og på Sagene i Oslo. Foto: Christoffer Eik