Petter Northugs julelåt «Petters Jul» – der  Northug blant annet synger om at han har vært en «slem gutt» – har vært den store snakkisen i nyhetsbildet og i sosiale medier etter at den ble sluppet i går. Man er ikke nødt til å lese i mellom linjene for å forstå at Northug synger om råkjøringen og narkotikafunnene han ble arrestert for i sommer, som førte til brutte sponsoravtaler og spådommer fra PR-ekspertene om at han ikke ville bli tilgitt av fansen. 

I skrivende stund har sangens musikkvideo 1,2 millioner visninger på Facebook, og nærmere 45.000 visninger på YouTube. Låten er også sluppet på Spotify og Itunes. 

- Visningstallene har vært enorme. Vi nådde 1 million visninger på 11,5 timer. Så så bra tall har vi aldri hatt før! Vi kom på førsteplass på iTunes i Norge allerede i går, og er der fortsatt. Vi fikk terningkast 5 på P4 Radio nå i dag. Og to i VG. Så bedre å ligge høyt og lavt enn midt i mellom, sier Per Magne Dalen i Northug-teamet til Kampanje. 

- Vi har laget noen fjasete sanger før, men det her er ikke noe fjasete. Det er en seriøs låt. Vi lagde en sang hver søndag i advent i fjor, og så lagde vi en koronasang i vår. Det var Petter som sa at han ønsket å lage en julelåt med personlig preg, så da gjorde vi det så bra som vi klarte, sier Dalen. 

- Sangen er seriøs
- Så denne sangen er laget i fullt alvor – eller er det ment mer humoristisk, med glimt i øyet? 

- Den her er seriøs, men det er det Petter som må svare på. Det er ikke sånn at han tuller med det. Bakgrunnen er som sagt at vi har gjort dette noen ganger før. Martin Kleveland er produsent, og jeg har filmet. Så vi er et lite team på en måte, sier Dalen.

 - Noen tror at dette er en stor PR-strategi. På P3 Radio hørte jeg at de spekulerte i om First House stod bak. Da må jeg le litt, humrer Dalen. 

- Så dette er ikke en del av en PR-strategi?

- Nei, detter er ikke noen PR-strategi, det er noe vi har gjort mange ganger før. Da vi lagde koronafilmen i vår, fikk 1,9 millioner visninger på to dager. Dette er bare en forlengelse av det. Og responsen har jo vært formidabel. Tallene taler for seg selv.

- Flere kommentatorer mener at denne julelåta er et forsøk på å komme inn i varmen igjen. Stemmer det? 

- Nei, det har det ikke vært, avviser Dalen.

- Genuint og personlig innhold
Knut Anders Thorset, Chief Revenue Officer i influencer- og bloggplattformen inzpire.me, sier til Kampanje at det ikke er overraskende at Norhugs julemusikkvideo engasjerer. 

- For det første har Petter 460.000 følgere på sin Facebook-side og en halv million følgere på Instagram. Det gjør det mulig å raskt oppnå stor organisk spredning, og «kick-starte» en viral post, sier Thorseth. 

Han mener også at julesangen tilbyr «genuint og personlig innhold», hvor Northug er åpen og byr på seg selv med troverdighet. 

- Det vet vi er det viktigste for å skape engasjement, som igjen favoriserer innholdet i Facebook sine algoritmer. Dette har vi mye data på. Når han i tillegg overrasker oss med å velge en rolig julelåt, så skaper det selvsagt ekstra stor oppmerksomhet. Så dette er bra levert av Northug synes jeg, avslutter Thorset. 

Les også: Tror ikke folk vil tilgi Northug: - Han kan gråte som Johaug, uten at det vil hjelpe