I hundre år har Coca-Cola kjørt tung markedsføring rundt julehøytiden med det resultatet at mange tror at det er Coca-Cola som har funnet opp julenissen slik vi kjenner han, noe som både er blitt tilbakevist av faktasjekkerne i Snopes og av Coca-Cola selv. De tar likevel noe av æren for å ha popularisert denne versjonen av julenissen.

Denne julen blir dog noe annerledes, også for Coca-Cola, og det er klart at de må avlyse sin årlige turné med juletraileren, kjent fra reklamefilmen «Holidays Are Coming» fra 1995. I fjor var traileren innom 21 norske byer, fra Tromsø til Oslo, men i år blir den stående i garasjen på grunn av smittesituasjonen i landet.

Det bekrefter markedssjef i Coca-Cola Norge, Pål Strutz.

- Juletrailerens norgesturné har blitt en populær tradisjon. Enkelte år kontakter folk oss allerede i oktober for å be om at den skal besøke deres hjemsted, det synes vi er veldig hyggelig. I år må imidlertid juletraileren bli stående i garasjen. Vi følger selvfølgelig myndighetenes korona-retningslinjer, men vi håper at vi neste år igjen kan la den lysende traileren – og nissen som jo for så vidt også er i risikogruppen – besøke alle som gleder seg til det, sier han.

Coca-Cola tar likevel ikke helt fri i julen og i disse dager går de på lufta med en helt ny reklamefilm regissert av Taika Waititi, kjent for filmene «Jojo Rabbit» og «Thor: Ragnarok».

I filmen blir vi med en far på hans strabasiøse ferd mot Nordpolen for å levere datterens ønskeliste til julenissen. Det er reklamebyrået Wieden & Kennedy som står bak.

- Julen er svært viktig for Coca-Cola, i år er det faktisk 100 år siden vi for første gang brukte våre kampanjer til å feire denne høytiden. Det markerer vi på flere måter, blant annet på flaskene våre, gjennom en julekalender som er åpen for alle, og ikke minst – en ny, episk julefilm der vi forteller om hvordan den aller beste gaven man kan gi til sine nære er seg selv og sin egen tid, sier Pål Strutz.

Les også: Disney ringer inn julen med norsk artist: - En drøm

Se den nye filmen her: